Aspargessuppe | oppskrift matpaaminutter

Aspargessuppe med sprøstekt spekebog | oppskrift matpaaminutter

Inneholder annonselenker | Kitch`n

Klar for å skjemme bort smaksløkene dine?

I dag presenterer jeg en uimotståelig klassiker. Nemlig oppskrift på fyldig aspargessuppe, perfekt balansert med den herlige sprøheten fra spekeskinke.

Asparges er en av mine favoritter når det kommer til grønnsaker. Bare så synd at den tidvis er altfor dyr. Heldigvis, kan du her justere ned mengden med ferske asparges og bytte ut med hermetiske uten at det har noe å si for smaken.

Kan ikke tro at jeg ikke har delt denne på bloggen her tidligere, men bedre sent enn aldri!

Suppen er enkel å lage og er ferdig nesten like raskt som en posesuppe. Aspargessuppe er alltid populært og nå som det er antydninger til vår og snart sesong for asparges, passer det fint å poste oppskriften nå.

Aspargessuppe passer utmerket som forrett, men kan også nytes som en deilig lunsj en lørdag.

Håper du vil prøve den ut 😍

Dette servise er jeg så utrolig fornøyd med. Elsker fargene, du finner det HER 

Serien heter BITZ og den fins i forskjellige farger. Jeg har også salt og pepper kvern, store salat skåler og ildfaste former i samme serie i flere størrelser.

Til 4 porsjoner trenger du

(tilberedningstid20 minutter)

  • 1 bunt grønn asparges
  • 1 stor sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1/ 2 l hønsebuljong eller grønnsak sbuljong
  • 2 bokser heretiske asparges a 260 g
  • 2 dl lett matfløte
  • 1 bunt ferske asparges
  • salt & pepper
  • sitron

Tilbehør

Sprøstekt Stranda spekebog, eller spekeskinke er knallgodt som topping, Eller annen type spekeskinke.

Aspargessuppe hjemmelaget | matpaaminutter

Slik gjør du

  1. Skyll de ferske aspargessene og knekk av den harde nederste delen og del resten opp i passende biter og sett til siden.
  2. Smelt smøret i en kjele over middels varme. Tilsett finhakket sjalottløk og stek til den er myk og gjennomsiktig, ca. 3minutter.
  3. Ha mel over løken og rør godt om. Tilsett kraft litt og litt og de hermetiske aspargesene inkludert kraften i boksen. Kok opp.
  4. La det småkoke i 5 minutter.. Kjør suppen glatt med en stavmikser og ha deretter i de ferske aspargesene og småkok til de er møre, ca. 3-4 minutter, alt etter tykkelse.
  5. Tilsett fløte og smak suppen til. La den såvidt koke opp igjen og den er klar til servering.
  6. Server gjerne med sprøstekt bogskinke. Den stekte jeg i airfryer i 5 minutter på 180℃, men du kan også steke dem i en tørr stekepanne på litt over middels høy varme til den er sprø og god. Nybakt brød passer også utmerket til aspargessuppe. Velbekomme!

Trenger du inspirasjon til flere supper, ta en titt HER

Dette er noen av suppene som allerede er å finne her på bloggen min❤️

Og med det ønsker jeg dere en fin fin torsdag.

Jeg skal straks ned i huset og se hvor langt de har kommet siden sist. Og jeg skal velge eksakte fliser i dag til alle 3 badene og vaskerom. Fy søren så spennende.

I går var jeg nede hos Bademiljø og begynte å se på møbler og forsto da at tiden er knapp. Selv om vi ikke skal flytte inn før i august, er det mye som skal bestilles nå i mars og april. Wish me Luck 😍❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+