BBQ kylling bowl | oppskrift matpaaminutter

BBQ kylling bowl | oppskrift matpaaminutter

Det å lage en deilig og mettende lunsj eller middag trenger absolutt ikke være komplisert.

Denne BBQ kylling bollen laget på rester av kokt ris, med masse fargerike grønnsaker, kombinert med en smakfull kyllingfilet med BBQ-saus. Har du allerede ris i kjøleskapet, kan du ha denne klar på bordet på under 15 minutter!

Her kan du fritt bytte ut grønnsaker og om du vil erstatte risen med grønn salat, quinuoa, eller pasta, så gjør du det.

Dette er den andre oppskriften med kylling denne uken og jeg kan allerede nå avsløre at den neste kommer allerede i morgen.

Håper du har en fin uke så langt og at denne enkle oppskriften vil være til nytte for deg❤️

BBQ kylling bowl | oppskrift matpaaminutter

Denne digge BBQ kyllingen her, kan du enten steke i panna eller i din airfryer. Jeg brukte panne denne gangen!

Du kan bruke samme fremgangsmåte ved å erstatte kylling med for eksempel svinekoteletter, nakkekoteletter, scampi eller lignende.

Du må gjerne legge til bønner/linser og eller erstatte grønnsaker med det du har tilgjengelig eller foretrekker.

Denne BBQ bowlen er også perfekt å ha med i matboksen. Om du liker det ekstra kremet og typ MÅ ha dressing, kan du lage en chilimajones eller lignende.

Eller gjøre det lekende lett, ta et par spiseskjeer kesam, en spiseskje majones og 2 ss BBQ saus og bland sammen, Smak til med litt chili eller sriracha saus.

Til 2 porsjoner trenger du

(Tilberedningstid, ca. 325minutter)

  • 120 g ris
  • 2 kyllingfileter eller 300 g kylling filet
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • salt og pepper
  • 1/2 ts hvitløkspulver
  • 1 klype chilipulver
  • 3 ss Olivenolje til steking
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss BBQ saus
  • 3 ss kesam, eller creme fraiche
  • 1/4 ts sukrin gold, eller brunt sukker

Garnityr

  • 1/2 agurk
  • 1 rødløk
  • 1 liten mango
  • 60 g feta ost
  • 1 paprika eller en halv spiss paprika
  • limebåter
  • frisk koriander
  • chili flakes

Slik gjør du

  1. Kok ris som angitt på pakken og la den avkjøle seg noe før du fordeler den i midten av 2 skåler.
  2. Skjør løken i tynne halvmåner, mango og agurk i terninger, paprika i strimler og spre grønnsakene utover i hver bolle, inkludert feta ost.
  3. Skjør kyllingen i strimler. Krydre den med salt, pepper, paprikapulver, chili og hvitløk. Ha litt olje på en varm stekepanne og stek kyllingen til den er gyllen og gjennomstekt. Bland soya, kesam, BBQ saus og sukrin i en liten skål og miks det sammen. Ha dette over i stekepannen sammen kyllingen. La det småkoke et par minutter. Smak gjerne til.
  4. Ha så kyllingen over i bollene sammen med resten og ha gjerne frisk koriander, lime og chili flakes på toppen og server. Velbekommen!
Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+