Boeuf Bourguignon | matpaaminutter

 

En nydelig smaksrik gryte, med mørt kjøtt som bare smelter i munnen!

Virkelig knallgodt. En ypperlig rett å spise en mørk vinterkveld, anbefales!!

I den klassiske oppskriften, er bacon et must. Men kokken i meg, har tillatt å lage den uten flere ganger tidligere. Og la meg si det sånn at den blir VEL så god uten, selv om noen er uenige med meg der. Tar med bacon i oppskriften her, så får du gjøre som du vil tenker jeg.

Jobben å lage til denne herligheten av en rett, er nokså enkel. Du trenger bare skrelle og kutte gulrøtter, løk og brune kjøttet. Så setter du hele gryta i ovnen og lar den gjøre jobben ferdig. Kanskje du har Slowcooker/Crockpot som kan gjøre jobben i stedet?

Den blir aller best når den langtids stekes synes jeg da. Men du kan ha den ferdig på 2 timer hvis du ønsker det.

Vi hadde skikkelig god klassisk potetstappe til gryten. Men du kan bruke koste poteter, stekte poteter, nudler, sellerirotpure osv…..nesten alt er godt til dette!

Lykke til og velbekommen❤

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 900 gram okse høyrygg uten bein (må gjerne ha med bein under kokingen for mer smak), du kan også bruke bog eller mørbrad
  • 100 g bacon
  • 2 ss smør til steking
  • 2 fedd hvitløk
  • 250 gram Champignon
  • 6 gulrøtter
  • 5 delikatesseløk/evt. sjalottløk som vi brukte
  • 1 ss tomatpure
  • 2 ss hvetemel ( for å tykne sausen, kan sløyfes)
  • 3,5 dl rødvin
  • 250ml redusert oksekraft
  • 2-3 dl vann
  • 2 laurbærblader
  • 1 ts paprikapulver
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts sort pepper
  • 2 ts timian, evt. noen kvaster frisk timian

Enkel og god potetpure

  • 750 g poteter
  • 1,5 dl matfløte
  • 40 gram smør
  • 1 ts salt
  • 1 liten ts pepper
 

Slik gjør du i Slowcooker

  1. Skjær kjøttet opp i passe jevne stykker/terninger. Skrell og kutt grønnsakene
  2. Legg grønnsaker i bunnen av Crockpot og kjøtt på toppen. Rør ut tomatpure med vinen og evt. hvetemel og du ønsker en tykkere saus. Hell det over sammen med kraften og vann.
  3. Sett på timer, vi tok på 9 timer. Men her kan du velge litt. Den kan du fint stå natten over. Ha da på lavere varme.
  4. Smak til og server med potetstappe eller noen av de andre forslagene jeg skrev litt lenger oppe.

Den kan lages dagen før og varmes opp igjen. Den vil da få ett lag med fett på toppen, men dette fjerner du lett før du varmer den opp igjen.

I stekeovn

  1. Sprøstek bacon i en jerngryte med litt olje. Ta ut bacon og brun kjøttet i samme stekefett. Krydre med salt og pepper. Ha i hvitløk, løk og gulrot og la det frese noen minutter.
  2. Ha så bacon tilbake i gryta, dryss på mel og ha over vin, kraft og vann. Ha i laurbær og sett gryta i ovnen på 180 grader i 2 timer. Eller lavere temperatur og lengre tid.
  3. Husk å smak til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »