Cobb salat er ikke bare en fest for øynene, men også en smaksopplevelse du vil ønske å gjenta om og om igjen!
Oppskriften jeg deler med dere i dag er klassisk cobb salat med hjemmelaget ranch dressing. Det eneste jeg endret, er salaten.
Gikk for en miks av 2 salater fremfor å bruke kun isbergsalat.
Cobb salat er en veldig populær rett på menyen verden over og det er ikke uten grunn.
Det skal sies at salaten, selv om den inneholder fett, inneholder også sunne fettstoffer fra avokado, samt proteiner fra kjøtt og egg, og fiber fra grønnsakene. Det er en balansert og næringsrik rett når den inngår som en del av et variert og balansert kosthold.
For å gjøre den mindre kaloririk, kan du for eksempel bytte ut majonesen med yoghurt.
Cobb-salatens Opprinnelse
La oss begynne med litt historie. Cobb-salaten ble oppfunnet på 1930-tallet av Robert Howard Cobb, eieren av The Brown Derby restaurant i Hollywood, California. Historien sier at han skapte denne salaten ved å blande sammen rester fra kjøkkenet en sen kveld. Siden den gang har Cobb-salaten blitt en ikonisk favoritt på menyen til restauranter over hele verden.
Denne salaten er perfekt som en lett lunsj, en forrett eller til og med som hovedrett når du vil ha noe friskt og smakfullt. Prøv denne oppskriften neste gang du ønsker å imponere gjestene dine eller bare skjemme bort deg selv med noe godt. Til og med den mest kresne gjest vil like denne.
Dette er salaten du kan spise hele året med god samvittighet og den vil holde deg mett lenge.
Dette trenger du til 2 porsjoner
- 300 g kyllingfilet
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
- kyllingkrydder ( santa maria), kan sløyfes
- 4 skiver bacon
- 2 egg
Ranch dressing
- 3 ss lett majones
- 2 ss lett rømme
- 1 ss frisk dill
- 1 ss sitronsaft
- 1/2 ts løkpulver
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 2 ss lett matfløte, kan sløyfes
Salat
- en blanding av Big butter salat og romeosalat fra Onna, men du må gjerne bruke hjertesalat eller isberg
- 1 avokado
- 1 rødløk
- 10 cherrytomater
- 30 g revet cheddarost
- 50 g maiskorn
- 50 g blåmuggost
- 1 ss frisk dill
- 1 ss frisk persille
Kommentar: Dersom du lager dressingen i forveien, eller velger å lage mer til en senere anledning, vil jeg anbefale deg å tynne ut dressingen med litt lett matfløte, evt. kefir eller naturell yoghurt.
Slik gjør du
- Bank kyllingfiletene litt flate og jevne og gni dem inn med olje og ha på krydder på begge sider. Stek dem i panna, eller legg dem i airfryer sammen med bacon. Stek på 190℃ i ca. 13 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu kyllingen halvveis og ta baconet ut når det er gyllent, etter ca. 8-10 min.
- Kok eggene til de er hardkokt. Skyll i kaldt vann, skrell og del i terninger.
- Lag dressingen. Bland sammen alle ingrediensene godt og smak til. Sett i kjøleskapet til resten er klart
- Riv salaten lett opp med hendene og legg på et avlangt fat eller i en skål. Finhakk rødløk og urter, del avokado i terninger og tomatene i 2. Legg hvert av elementene på rad og rekke over salaten.
- Når kyllingen er ferdig lar du den hvile et par minutter. Del den så opp i grove terninger. Smuldre over bacon og blåmuggost til slutt sammen med urtene.
- Server ranch dressingen ved siden av, eller ha den over salaten og bland inn forsiktig. velbekomme
Nyhetsbrev på vei
For de av dere som abonnerer på nyhetsbrevet mitt, så kommer det brev i løpet av uken som jeg håper og tror dere vil se.
Jeg kommer til å be om deres hjelp til, så vær så snill og stem, dette er noe jeg ikke klarer å avgjøre på egenhånd😘
Siden solen og sommerværet har vist seg og det ser ut til å fortsette til uka, har jeg enda en oppskrift å dele med dere som er litt sommerlig og god.
Nemlig en pasta rett med kylling. SÅ bare å glede seg.
Ønsker deg en nydelig fin søndag❤️