Kylling gryte |matpaaminutter

 

Oppskrift til 4 personer

  • 3 kylling bryst
  • 1 finhakket løk
  • 2 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss raspet ingefær
  • 1 ss finhakket chili
  • 1 ts sukringold
  • 3-4 sjampinjong
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn/gul paprika
  • sukker erter
  • 6 dl kylling kraft
  • 2 ss soya saus
  • 2-3 dl Lett matfløte eller vanlig kremfløte
  • saften av 1/4 lime
  • salt& pepper ( skal sies at her trengtes ingenting, men er jo en smaks sans )
  • Maizena, for tykkere konsistens, eller mer fløte dersom du ønsker tykkere konsistens

RISKOKING

100 g basmati/jasmin ris

2 stjerneanis

1 ts gurkemeie eller litt safran

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist på pakken/posen. Ha i stjerne anis og gurkemeie.
  2. Skjær kylling i strimler og stek i litt olje. Krydre med salt og pepper. Ha i løk, chili ingefær og hvitløk og la dette surre et lite minutt. Tilsett kraft, soya og fløte.
  3. Kok opp og skru deretter ned varmen og ha i grønnsakene. Smak til med lime og evt salt og pepper.
  4. Vend inni den ferdig kokte risen la gryten trekke noen minutter før den er klar til servering !

Kommentar:

Her må du gjerne ha i andre og eller flere grønnsaker. Vi tok det som var i kjøleskapet .

Server gjerne med litt brød ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »