Med denne enkle oppskriften kan du enkelt lage deilige gnocchi på kort tid som hele familien vil elske.
Gnocchi med tomatsaus er en klassisk italiensk rett, med masse gode smaker. Så klart kan du lage hjemmelagde gnocchi, men i dag lager vi den raske hverdags varianten med favoritten.
Du kan fint lage denne som en vegetar rett. Jeg valgte å frese litt ekte italiensk pølse, silliana med jarlsberg fra Gilde som jeg hadde oppi. Du kan også bytte den ut med for eksempel chorizo, bacon, pancetta osv.
Som grønnsak til denne valgte jeg brokkolini. Vi elsker brokkolini, selv om den er i overkant dyr. Du må gjerne bruke vanlig brokkoli i stedet, eller for eksempel blomkålbuketter.
Hjemmelaget tomatsaus lager du raskt i airfryeren din, eller i stekeovn om du ikke har airfryer i hus.
Gnocchi på godt norsk
Gnocchi er en type potet pasta.. Direkte oversatt fra italiensk betyr det » klump», og det er jo mellomstore klumper formet som skjell som vi kan enten koke eller tilberede i stekepanne.
Når du koker gnocchi er det viktig å ikke overfylle kjelen. Da vil de klumpe seg veldig sammen. Det beste er å skylle dem i kaldt vann etter koking, eller eventuelt ha i litt olje og skille dem lett fra hverandre.
Gnocchi kan du bruke både i salater, som tilbehør til kjøtt og fisk, servere som forrett eller på tapasbordet.
Gnocchi er innmari godt sammen med pesto, eller bare naturell stekt i litt smør med salvie og hvitløk.
Håper du vil teste denne ut, du vil ikke angre❤️❤️
Til 3 porsjoner trenger du
(Tilberedningstid Ca. 25 minutter)
- 350 g ferdigkjøpte gnocchi
Tomatsaus
- 400 g plommetomater eller cherrytomater
- 1 spiss paprika
- 1/3 chili rød
- 4 fedd hvitløk
- 2 små sjalottløk
- 4 ss olivenolje
- salt og pepper
- 1 ss tomatpure
- 1/ 2 terning hønsebuljong
- 2dl varmt pasta/gnocchi vann
- 2 ss kremost naturell, jeg brukte light utgaven
- salt og pepper
- 1 ts paprikapulver
- 1/ts sukrin gold eller annen søtning
Garnityr
- Brokkolini
- Silliana pølse med jarsberg, eller du kan bruke chorizo, bacon eller ligende.
- Revet parmesan
Slik gjør du
- Kok gnocchi i lettsaltet vann som anvist på pakken. Ha brokkolini oppi samme kjele de siste 3 minuttene. Skyll i kaldt vann og sett til siden.
- Skrell og grovhakk alle grønnsaken før du har de over i en form som tåler varme. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper. Stek grønnsakene i airfryer på 180℃ i 15 minutter.
- Når grønnsakene er ferdig, fjern skinnet på paprikaen og ha alle over i en stor kjele. Ha i de øvrige ingrediensene, utenom gnocchi og brokkolini. Kok opp. Kjør sausen glatt med stavmikser og smak til.
- Jeg fjernet skinnet på pølsen, skar den i tynne skiver og stekte i aifryeren på 185℃ i 3 minutter.
- Ha pølse i gryta og ha rause mengde parmesan og brokkolini. Velbekommen!
#airfryer #airfryermat #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #laks #lam #lunsj #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #påleggsalat #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret