Hjemmelaget Granola | matpaaminutter

 

Hjemmelaget Granola er best og det tar ikke spesielt lang tid å lage heller!

Hvilke gryn, frø, nøtter, tørket frukt du vil ha i, er helt opp til deg selv.

Se hva du har i skapet og sett i gang!

Du må gjerne bytte ut noen av frøene og erstatt med andre.

Smak deg frem, noen liker den mer søt enn andre

Granola kan brukes oppå yoghurt, sammen med melk, med friske bær, som den er, i smoothie bowls, på banan med peanøttsmør.

Spises til frokost, mellom måltid, kvelds, snacks osv.

Se bilder lengre nede for inspirasjon og ideer.

Oppskrift

  • 150 g havregryn
  • 80 g mandler
  • 50 g valnøtter
  • 40 g gresskarkjerner
  • 40 g sesamfrø
  • 40 g solsikkekjerner
  • 30 g knuste linfrø
  • 1 liten boks rosiner/ goji bær (blandes i når alt er avkjølt)
  • 2 små klyper flaksalt
  • 6 ss sukrin gold
  • 2 dl appelsinjuice
  • 80 g flytende honning
  • 15 dråper Stevia vanilje

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Grovhakk nøtter
  3. Varm opp alt det våte med sukrin og tør rundt.
  4. Ha deretter i frøblandingen og rør godt.
  5. Ha deretter over på stekebrett med bakepapir.
  6. Fordel godt utover og sett i ovnen.
  7. Stekes i ca 15 min, men pass på og rør jevnlig til granolaen har fått en fin brunlig farge.
  8. Avkjøles på benken.

Kommentar:

Anbefaler å røre litt innimellom til den er blitt helt kald og crunchy.

Dersom du syns den trenger mer søtning kan du ha i noen dråper ekstra med Stevia.

Granola er veldig kjekt å gi i gave. Ha den da på et fint glass eller i en liten kakeboks med en liten lapp med oppskrift på.

Det vil de aller fleste sette stor pris på

 
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »