Selv om det står at dette er en airfryer oppskrift, kan du fint lage denne i stekeovnen din!
Jeg elsker å bruke gresskar i matlaging. Gir en søtlig og god sødme og ikke feil at fargen er helt nydelig heller.
I dag skal dere få oppskrift på en alt-i-ett form med svinefilet og en aldeles nydelig pure av gresskar og knollselleri. Rett og slett en uslåelig kombinasjon!
Dette er ikke en lynrask rett, da det tar tid å bake sellerot og gresskar.
Dersom du over all formodning har det ekstra travelt og likevel ønsker å lage dette, så har jeg et par triks på lur. Se kommentar under selve oppskriften.
FOTO KRISE
Jeg laget denne sist lørdag og fikk servert smaksprøver til naboene og alt. Men på denne årstiden har vi lite lys her på vestlandet og jeg har 0 erfaring når det kommer til å ta bilder uten godt dagslys. Har prøvd meg på å bruke fotolys, men det blir bare helt feil. Må nok ta et skikkelig fotokurs skjønner jeg. Så det skal gjøres like etter jul.
Så håper dere ikke blir vetttskremt av disse bildene. Verken fargen eller saftigheten på det nydelig kjøttet kommer ordenlig frem her. Beklager så mye, virkelig!🥲
Men dere kan sjekke ut en REELS video jeg har laget av måltidet HER
I dag er jo selveste HALLOWEEN🎃 Og mange av dere har kanskje laget lykter av disse store mat-gresskarene?
Dem kan også brukes til matlaging og kan erstatte flaske gresskar som jeg har brukt i denne pureen.
Dette trenger du til 3-4 porsjoner
Tilberedningstid ca. 70 minutter
- 1/2, eller ca. 400g flaskegresskar (butternut squash) evt, hokkaido eller lignende.
- ca. 300 g knollselleri
- 4 ss olivenolje til steking
- 2 ss godt smør
- ca. 1 dl lett matfløte
- salt og pepper etter smak
- 1 knivspiss revet muskatnøt
- 1 svinefilet, jeg brukte indrefilet
- 400 g småpoteter
- 300 g småtomater, gjerne juantias eller cherrytomater
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper ( gjerne chilikrydder også hvis du har. Ekstra piff til kjøttet.
Kommentar
For å lage denne raskere, kan du velge å enten- Koke gresskarkjøttet og selleriroten, for så å lage pure, eller så kan du skrelle begge to og dele i terninger eller tynne skiver og steke dem. Det som da er lurt, er å pakke dem i folie. Når du steker grønnsaker som dette i airfryeren vil de blir sprø utenpå og da vanskeligere å lage pure av. Men du kan dekke dem til med aluminiumsfolie. Eventuelt bake dem i airfryeren dagen i forveien også.
Slik gjør du
- Del flaskegresskaret i 2 og fjern kjernene i midten. Gni kjøttet inn med litt olivenolje. Gni litt olje over knollsellerien og legg dem i din airfryer, med kjøttsiden ned. ( eller på et bakebrett i ovn. Sett ovn/airfryer på 195℃ og stek i ca. 1 time. Kommer an på tykkelsen på grønnsakene. Du kan stikke en kniv inn i hver for å kjenne. De skal begge være mye på innsiden når dem er klare.
- Krydre svinefileten med salt og pepper. Ha litt olje over potetene og krydre med salt og pepper ( valgritt krydder) og stek i ca. 25-30 minutter. Kommer an på kjøttet sin tykkelse. Dersom du ikke skal ha poteter til denne retten. Kan du legge svinefileten oppi sammen med gresskar og selleri siste 25 minuttene før de er klare. Tomatene legger du oppi sammen med kjøttet siste 5-7 minutter.
- Bruk en skje til å grave ut kjøttet fra grønnsakene forsiktig. Bruk gjerne en grillhanske, for de er glovarme. Mos det så med en stavmikser eller en håndmikser.
- Tilsett smør, fløte og smak til. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp. Velbekomme
Kommentar:
Om du ikke har gresskar tilgjengelig, kan du gjerne kun bruke sellerirot og lage en deilig pure av det. Eventuelt en rotmos.
Sosiale medier
Jeg har veldig lyst til å bygge opp min TIKTOK profil, så setter enorm stor pris på om Du vil følge meg der. Du kan se profilen min HER
I tillegg er jeg ganske så aktiv på Snapchat. For å slippe begrensinger må du abonnere. Mye blir fjernet av Snapchat når du ikke følger eller abonnerer. Du finner min snapkanal HER
Min Instagram finner du HER
Det er umulig å lykkes i alle kanaler, men jeg trives med å poste slik som situasjonen er for tiden. Jeg har mange ting som står på planen, det er bare å få utført alle disse planene. Og hadde satt stor pris på om du vil vøre med på veien videre.
Her på nettsiden skjer det også noe veldig spennende i november som jeg håper og tror mange vil sette pris på.
Så meld deg gjerne på nyhetsbrevet vårt får å få siste nytt🌸
Klem fra Trude🩷🩷