Klassisk fårikål på fårikålens dag

Klassisk fårikål | matpaaminutter

Klassisk fårikål oppskrift | matpaaminutter

Fårikålens dag! Er det noen som faktisk har laget det i dag?

Jeg satt det på en tidlig kveld og lot det koke opp for så å la det stå å putre på svakeste varme frem til neste ettermiddag. Da har du mørt kjøtt da😊

For mange er dette et kulinarisk høydepunkt på høsten.

Lager denne nasjonalretten en gang i året og ettersom en etterlyste oppskrift, ble jeg raskt enig med meg selv at den fortjener en plass her på bloggen min.

Selv er jeg oppvokst med fårikål. Syns min mamma laget den beste i verden. I stedet for hele pepperkorn i, brukte hun en pepper bøsse. Det har faktisk jeg skaffet meg, men siden vi helt nylig har flyttet, har den enda ikke blitt pakket ut. Kanskje den finner veien til kjøkkenet før neste års fårikål dag:)

Bildene er heller ikke av beste kvalitet. Verken pakket ut kamera eller backdrops enda, så det får vi bare stå i enn så lenge. Er uansett vanskelig å få lekre bilder av fårikål.

Du trenger til ca. 5 porsjoner

(Tilberedningstid ca. 3 timer)

  • Ca. 2 kg fårikålkjøtt av lam ( jeg brukte bog)
  • 2 medium store hodekål ala 2 kg.
  • 2 ts salt
  • 4 ts sort hel pepper
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl vann

Tilbehør

  • Poteter
  • gulerøtter

Slik gjør du

  1. Skjær opp lammekjøttet om du har store stykker. Fjern ytterste skallet på kålen og del den opp i grove halvmåner. Gjerne fra stilken, slik at kålen er lettere å løfte ut av kjelen igjen.
  2. Fordel kålen i bunnen av kjelen, etterfulgt at et lag med kjøtt og en spiseskje mel. Gjør dette lagvis til du er tom.
  3. Ha salt og pepper over og hell i vann. Sett lokket på og kok opp. La fårikålen stå å trekke i ca. 3 timer eller til det er mørt.
  4. Kok poteter og gulrot til de er møre når fårikålen nærmer seg ferdig.

Tips:

  1. Kok heller fårikålen for lenge enn for lite. Seigt lammekjøtt er ikke godt.
  2. For tykkere saus, ha i mer mellom lagene.
  3. Lag den gjerne dagen i forveien. Sparer tid og du vil få ektra mørt og godt kjøtt.
  4. Bruk kjøttrestene i betasuppe, stek det på høy varme og server som kebab, riv det opp og bruk i taco, eller lag deg en god lammecurry av restene.

Det er på snapchat det skjer ( AIRFRYERTRUDE) (Link i navnet)

For tiden er jeg aller mest på snapchat. Ikke fordi jeg tjener penger der, for det gjør jeg absolutt ikke. Men der føler jeg mer hjemme enn på instagram. Jeg deler mye fra hverdagen, men deler også flere oppskrifter i uken. Målet er å få logget dem her også, men det tar litt mere tid å holde bloggen helt oppdatert enn snapchat.

Så følg/abonner gjerne på AIRFRYERTRUDE der! Jeg liker at det er ufiltrert på snapchat. Kan være meg selv og dele uten at alt må være så påtatt. Eller at det MÅ være Riktig belysning, perfekt setting osv…

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #burger #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kosemat #kylling #laks #lam #lunsj #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #scampi #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+