poteter i airfryer

Knuste potetdrømmer | matpaaminutter | airfryer

Inneholder annonse lenker i samarbeid med Cosori.no

Knuste hvitløkspoteter  med aioli og tomatsalat

I dag deler Jeg oppskrift på verdens beste potetrett med deg! I allefall sommerens beste vil jeg tørre å påstå! Knuste sprø poteter med hvitløk og urter. Overlastet med godsaker som aioli, norske tomater, løk og vårløk, nam nam. Anbefaler deg å lage disse nydelige potetene. Du vil ikke angre, heller tvert imot! Potetene får en sprø overflate, samtidig som innsiden blir fløyelsmyk. Her eksploderer de deilige smakene i munnen! Og hvilket syn, de skriker jo «spis meg» fra lang avstand!

Ettersom jeg har gledet meg så mye til å dele denne oppskriften med dere og jeg vet det er mange av dere som også har ventet.( Beklager det) Så gleder jeg mer enda mer til å høre hva Du synes etter hvert! Del den gjerne videre med venner og familie❤

Selv om vi laget potetdrømmen i airfryer, betyr det ikke at du må ha det for å få de like bra. Bruk stekeovnen! Har du mange gjester, spre de utover bakebrettet eller i ildfast form. Selve potetretten her tar ikke mange minuttene å forberede, men det som tar tid og som må til, er at potetene må kokes før de «knuses».

Toppingen på potetene er liksom prikken over i’en her. En herlig blanding med tomater, urter, løk og hjemmelaget aioli.
Nå som butikkene bugner av norske grønnsaker er det ikke så lett å velge hvilke tomater en skal gå for. Alle er jo så gode. Jeg elsker norske tomater De er søte, friske og deilige på denne tiden.

Det å skulle velge navn på denne herligheten av en potetrett/form, har vært noe utfordrende må jeg si.

«overloaded» poteter, knuste sprø poteter med hvitløk var de første som poppet opp i mitt hode. 

Men jeg lot mine kjære lesere/følgere på Instagram og Facebook komme med sine forslag. Alltid god hjelp å få, så tusen takk til alle som kom med forslag.

Noen av forslagene som kom var disse:

  • Potetdrøm
  • Luftige poteter
  • Potetfest
  • Knuste potetdrømmer ( tusen takk til Monica Skår. Synes dette navnet klinget best)
  • søt potetdrøm
  • Overlastet nypotet
  • Sommer-poteter
  • Toppet OL Potet
  • Flyvende hvitløkspoteter

Dessverre så var det ikke bare navnevalg som ga meg utfordringer denne gangen.

Kameraet ville ikke fungere skikkelig. Og telefonen, som min Angelica hadde lånt var jo selvfølgelig litt tilgriset akkurat på linsen.

LOL. Er det ikke typisk. Bildene skulle tas fort og det imens solen skinte. Akk akk. Så bildene er langt ifra bra denne gangen. Beklager det.

Skal få oppdatert bildene så snart vi lager disse potetene igjen. Og det blir jammen ikke lenge til!!

Knuste poteter i airfryer med hvitløk og urter

Vi stekte potetene i vår airfryer

Som dere sikkert allerede vet, så har vi flere airfryere her i husstanden. Deriblant Cosori, som vi valgte å bruke denne gangen. Vi brukte pizzapanne-tilbehøret, som er en av 6 deler du får med når du bestiller tilbehørspakken til airfryer fra dem. Tilbehørspakken er nokså genial og kan brukes i alle slags airfryere over 5 liter. Du kan se alt pakken inneholder her

Cosori har forresten lynkjapp levering. Vi bestilte cosori til min lillesøster og svoger i bryllupsgave. Vi bestilte mandag morgen og pakken kom på postkontoret allerede dagen etter, påfølgende ettermiddag. Helt rått!

Dersom du vurderer å kjøpe airfryer eller tilleggs utstyr til din airfryer bruk rabattkoden vår! 
Vår rabattkode:cosori15, trekkes fra i kassen og gir deg 15% rabatt på alt i nettbutikken, også på allerede nedsatte produkter i nettbutikken deres. 
Knuste poteter med hvitløk

Ingredienser til en liten form

  • 6 mellomstore nypoteter
  • 3 ss olje
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 ts flaksalt
  • kvernet pepper, personlig liker jeg at det er godt med pepper uten at det blir for mye hvis du skjønner
  • 2 ts tørket basilikum
  • 3 ss aioli, hjemmelaget oppskrift her
  • 1 vårløk
  • 1 liten rødløk
  • 1 mellomstor klasetomat eller annen valgfri smaksrik tomat
  • friske urter som eksempel persille, gressløk, basilikum

Slik gjør du

  1. Vask og skrubb potetene og kok til de er gjennomkokte
  2. Smør en ildfast form og legg nede potetene mens de enda er varme. Knus potetene ved å presse de ned med et glass. De skal ikke bli helt flate men nokså, se bilde.
  3. Ha olje over potetene, strø over flaksalt og tørket basilikum. Sett i forvarmet stekeovn ( 180°C i 20 minutter) eller i airfryer 180℃ i 15 minutter
  4. Ta ut potetene og ha over aioli, kvernet pepper, grønnsakene og hakkede urter.

Tips: Du kan også bruke hvitløksolje eller pure på potetene hvis du ønsker!

Kommentar:

At denne potetformen smaker aller best varm og nystekt, men kan helt klart spises lun og kald i tillegg.

I tilfelle du trenger du tips til andre potet retter se her:

Fløtegratinerte poteter her

Båtpoteter finner du her

Potetstappe med trøffel finner du her

Båtpotet i airfryer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »