En knallgod og kanskje litt bortgjemt klassiker, som virkelig trenger innpass i de norske hjem. Spesielt nå som det er kaldt og guffent ute!
Lett å lage, god å spise og smaker enda bedre når den varmes opp igjen.
Så det kan være lurt å lage en stor porsjon, når man først smeller i gang med denne gode kyllinggryten.
Den passer like godt til hverdagsmat som til fest og passer for både barn og voksne i alle aldre.
Det er også en gryte som egner seg for å ha oppi eventuelle rester av grønnsaker du har liggende. Bruk de du har og ikke vær redd for å ha i flere varianter enn det som står i oppskriften.
Et smart tips, kan være å kutte alle grønnsaker kvelden i forveien og kok gjerne risen også da. Da går det lynkjapt å lage gryten når du kommer hjem fra jobb.
Har du rester av ris fra en annen middag, kan den brukes.
Å kaste mat er aldri gøy, så tenk på hva du kan bruke rester til og kanskje kan du ha en fast dag i uken hvor du faktisk lager mat på rester fra andre måltider.
OPPSKRIFT TIL 4-6 PERSONER
- 5oo g kyllingfilet
- olje til steking
- salt og pepper
- 2 1/2 dl ris
Suppe
- 1 stor løk
- 3 fedd hvitløk
- 1/2 rød chili
- 2 ss frisk ingefær
- 1 eple
- olje til steking
- 2 ss rød currypaste
- 2 terninger kyllingbuljong
- 10 dl vann, kokende
- 400 ml kokosmelk
- 1 ss Sukrin Gold, eller annen søtning
Grønnsaksgarnityr ( kan byttes ut med dine favoritt grønnsaker)
- 4 mellomstore gulrøtter
- ¼ sellerirot eller 2 selleristenger
- 2 paprika
- 1 liten boks maiskorn
Slik gjør du
- Kok ris som anvist på pakken.
- Skrell og finhakk alle grønnsakene som skal til suppa og kutt kyllingen opp i tynne strimler eller terninger og svi brun den lett på alle sider i en varm stor panne med litt olje. Ha kyllingen ut av panne og ha oppi grønnsakene. Tilsett mer olje etter behov.
- La det surre et par minutter minutter under stadig omrøring.
- Ha i currypaste og la det surre et lite minutt før du tilsetter kyllingen, Sukring og buljongterningene utrørt i vann.
- Skrell og kutt garnityr grønnsakene og ha dem i suppe. Kok opp. La det småkoke i 10-15 minutter, eller til grønnsakene er møre. Smak til.
- Ha den ferdig kokte risen oppi gryta like før servering.
Kommentar:
Suppen, eller gryten kan gjerne serveres med salat og gjerne rundstykker eller nanbrød attåt.