Frisk og Smakfull Sommer middag – Pasta med Pesto, Airfryet Kylling og Sprøtt Bacon
Sommeren er her, og det er på tide å nyte de lyse kveldene med deilige, enkle og smakfulle måltider. I dag deler jeg en oppskrift som kombinerer klassiske smaker på en ny og spennende måte – pasta med pesto, airfryet kylling og sprøtt bacon. Denne retten er perfekt for varme sommerdager, og den vil garantert bli en favoritt hos både store og små.
Min datter er såpass glad i denne pastaretten at hun sikkert kunne spist den til både frokost, lunsj og middag.
Du kn også lage den som en pastasalat. ved å kutte opp kyllingen i terninger og mikse sammen med pastaen og bacon. Perfekt å ha i lunsjboksen.
Bergen og Askøy bader i sol om dagen og det føles utrolig godt. Det er 17 mai like om hjørnet og like etter kommer sommerferien.
Håper pastaretten frister og at også du vil elske denne minst like mye som oss. ❤️
Sommermat: Lett, Frisk og Smakfull
Sommeren er tiden for lette og friske måltider som fremhever sesongens beste råvarer. Denne retten gjør nettopp det ved å bruke deilige ingredienser som hjemmelaget basilikum pesto, som gir en eksplosjon av smak og farge til retten. Nå er det ramsløk sesong, så bytt gjerne basilikumpesto ut med ramsløkpesto Kyllingen tilberedt i airfryeren sørger for at den blir saftig og mør samtidig som den beholder en deilig sprø skorpe. Og baconet legger til den ekstra crunchy faktoren som virkelig setter prikken over i-en. Denne retten er ikke bare en fest for smaksløkene, men også for øynene, med sine friske farger og innbydende aromaer.
Perfekt mat å ta med på stranden eller en fjelltur i sola.
Dette trenger du til 2 porsjoner
(Tilberedningstid ca. 20 minutter)
- 200 g pasta skruer eller annen valgfri pasta
- 2 kyllingfileter
- 4 skiver bacon
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
- 2 ts kyllingkrydder jeg brukte «chicken& steak fra Santa Maria)
- Frisk persille
Basilikum pesto
OPPSKRIFT PESTO ( oppskriften er til et større glass)
- 1-2 potter basilikum, heller mer enn mindre
- 1 kinesisk hvitløk
- 3 ss pinjekjerner
- 60 g revet parmesan
- 1 ts sitronsaft
- 2-3 dl olivenolje eller solsikkeolje
Slik gjør du
- Kok pasta som anvist på pakken. Bank kyllingfiletene nokså flatene og jevne. Gni dem inn med olje og ha på krydder. Stek filetene i airfryer på 190℃ i 8-10 minutter, eller til dem er gjennomstekt sammen med baconskivene.
- Lag pesto. Bland sammen alle ingrediensene med en blender eller stavmikser og smak til.
- Vend et par skjeer av pestoen inn i pastaen og ha på kylling og bacon. Dryss over friske urter og nyt maten.
Kommentar: Her kan du i tillegg ha over revet parmesan om en klype flaksalt
#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #burger #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kosemat #kylling #laks #lam #lunsj #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #scampi #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret