Lag Hjemmelaget pizza med sprø bunn, mozzarella, serranoskinke, tomatsaus og friske urter! Enkelt og veldig godt.
Lag den som langpanne pizza eller lag den som porsjonspizza/runde små pizza.
Blir det for mye deig, eller du planlegger å lage å lage ekstra, så kan du forsteke pizzabunner og fryse ned. Det vil jo gjøre jobben desto lettere neste gang pizza skulle friste<3
Om ikke Serranoskinke er din favoritt, bytt den bare ut med din favorittskinke!
Mengdene med topping på pizza er ikke beskrevet, men alle ingredienser står i listen.
Igjen må jeg få nevne Airfryer, som også kan brukes til å steike pizza i.
Du får ikke plass til en stor langpanne pizza, men hvis du tenker pitabrød, så får du 2 pitabrød i min versjon av Airfryer som er Xxl størrelse.
Tar du opp en frossen bunn fra fryseren og smører på saus, ost og topping. Så stekes den ferdig på ca 7 minutter / 180 grader.
Pizza med serranoskinke og mazzarella
Oppskrift 1 langpanne med tynn bunn/ 4-5 mini pizza
- 1 ss olivenolje
- 2 dl vann
- 5 g tørrgjær
- 100 g sammalt hvete grov
- 170 g siktet hvetemel
- 1/4 ts salt
Slik gjør du
- Bland alt det tørre i en bolle og ha i gjær utrørt i lunkent vann. Elt godt til deigen slipper bollen, Ca. 10 minutter.
- Sett til heving i Ca. 30 minutter.
Pizzafyll
- pizza saus, vi brukte ferdigsaus
- serrano skinke
- revet Mozzarella/ eller Norvegia lettost ( var tom for revet ost her hjemme)
- fersk Mozzarella i skiver
- paprika
- rødløk
- basilikumblader
- nykvernet pepper
Pizza salat
- Baby leaf mix
- mango i skiver
- rødløk i skiver
- 1 ss grønn sitronolje og 1 ss mango eddik
- 1 ts urtesalt fra