Lammestek i aifryer med tilbehør | oppskrift matpaaminutter

Slik lager du lammesteik i airfryer | oppskrift | matpaaminutter

Lammestek i airfryer| oppskrift matpaaminutter

Inneholder annonselenker | Panetti.no

Lammestek i airfryer med tilbehør, klart du kan. Og i dag skal jeg ta deg gjennom hele prosessen steg for steg!

Jeg har laget både lammestek, hjortestek og oksestek flere ganger i airfryer. Lammestek skulle opprinnelig bli med i den siste kokeboken min, men byttet ut i siste liten. Det kommer stadig spørsmål fra dere kjære lesere og følgere om nettopp det å lage steik i airfryer. Og nå som påsken akkurat har startet, var dette perfekt timing.

Å tilberede lammestek kan for mange være både skremmende oppgave og noen av dere har lanskje aldri laget det tidligere.

Med rett oppskrift og noen enkle triks i ermet, vil du mestre denne oppgaven på strak arm og du blir snart reine mesterkokken i kjøkkenet.

Selv kjøpte jeg en ferdig surret lammestek denne gangen, men du kan fint beine ut lår og surre steken selv om ønskelig.

JEg stekte lammesteken på litt lavere temperatur enn tidligere og brukte derfor i dag litt i underkant av 2 timer. Har du det travelt, er det ingen problem å få en god og saftig lammestek ferdig på 1 times tid pluss hviletid. Sett da temperaturen opp på 200℃ de første 30 minuttene og skru ned til 180℃ siste halvdelen. Bruk termometer for å ha kontroll.

Lammestek i aifryer med tilbehør | oppskrift matpaaminutter

En god lammestek med klassisk tilbehør

Jeg elsker lammekjøtt og skulle ønske vi hadde flere stykningsdeler tilgjengelig i butikk. Men desssverre er det stort sett kun lammelår, lammecarre og bog. Utenom pølser og farse da.

Rotgrønnsaker er et must å ha til lammelår. Jeg bakte dem i airfryeren sammen med lammesteken, men det beste er å blansjere dem i forkant, altså la dem småkoke i lettsaltet vann i forveien. Dette for å få dem møre og gode.

Valg av potet til lammesteken måtte bli fløtegratinerte poteter. En stor favoritt her hjemme, men også i de mange tusener av hjem rundt omkring.

Det lager jo nesten seg selv og det er alltid en sikker vinner. Også her koker jeg potetene i forkant til dem er nesten helt møre, før jeg har på ost og gratinerer i airfryer.

I dag brukte jeg den store silikon formen min fra serien #airfryertrude som passer utmerket til gratinerte poteter. Skal du lage mindre porsjon, kan du bruke brødformen fra samme serie.

Normalt sett, ville jeg laget en deilig og god rødvinssaus til lammesteken, men jeg har en 11 åring i hus, som ikke er begeistret for det. Så her ble det en godt mikset saus, men både rødvin, stekesjy og fløte.

AirfryerTrude | tilebhørspakke til airfryer

Slik lager du lammestek i airfryer | oppskrift matpaaminutter

Til 6 porsjoner trenger du

(Tilberedningstid ca. 2,5 timer)

  • Lammesteik ( ferdig surret) ca. 1,3-1,6kg
  • salt og pepper
  • 1/5 l vann
  • 1 dl rødvin
  • 1 ss lammekrydder
  • 1 ts hvitløkspulver, eller bruk frisk hvitløk
  • 1 liten sellerirot
  • 5 gulrøtter
  • 1 liten kålrot

Fløtegratinerte poteter

  • 1 kg poteter
  • 2 runde hvitløk, eller 4 fedd
  • 2 dl lett matfløte
  • 2 dl helmelk
  • salt og pepper
  • 1 dl revet ost

Lammesaus

  • 3 dl oksekraft, eller viltkraft
  • stekesjy
  • 2 1 /2 dl lett matfløte
  • 1 ts dijonnsennep
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 ss soyasaus
  • salt og pepper
  • 1 ss maisenna utrørt i 4 ss kaldt vann

KOMMENTAR:

1. For best resultat lønner det seg å bruke et steketermometer her. mitt digitale var tom for batteri, så måtte bruke det gode gammaldagse i dag, men det funket helt fint.

2, Jeg droppet rosmarin, men brukte lammekrydder i stedet. Har du ikke lammekrydder kan du bruke rosmarin og hvitløk i stedet,

Slik gjør du

  1. Ha salt og pepper over steiken på alle sider. Ha steiken i airfryeren og hell over vann og rødvin i bunnen av airfryeren. Stek steken på 125℃ i 60 minutter.
  2. Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Kok dem til de er nesten gjennomkokte. Sil bort vann. Ha på litt salt og pepper, lammekrydder og hvitløk. Legg grønnsakene i airfryeren, under eller ved siden av steken.
  3. Skrell og kutt potetene i tynne skiver. Kok dem forsiktig opp og smak til. La dem stå og småputre på svak varme til kjøttet er ferdigstekt.
  4. Stek steken i ytterligere 1 time, og snu den gjerne slik at den blir jevnt stekt på alle begge sider, eller til du oppnår ønsket kjernetemperatur. Jeg ønsket medium pluss i dag, ettersom de minst ikke liker noe blodig her. Så tok den ut på 73℃ og lot den hvile i ca. 20 minutter under litt folie.
  5. Ha stekesjyen over i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene til sausen. Kok opp og smak til.
  6. Ha fløtepotetene over i en form som tåler varme. Strø over ost og gratiner på 175-180℃ i 10 minutter, eller til osten er gyllen.
  7. Server lammesteken sammen med rotgrønnsaker, saus og fløtegratinerte poteter.

Kommentar: Dersom du ønsker å varme grønnsakene litt ekstra før servering, kan du legge grønnsakene i airfryeren igjen og sette fløtepotetene oppå grønnsakene.

Ønsker dere en riktig fin påske❤️Klem Trude

D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+