Slik lager du lussekatter i airfryer | matpaaminutter

Slik lager du perfekte lussekatter i airfryer | raskt og enkelt

INNEHOLDER ANNONSELENKER

Få saftige lussekatter på rekordtid med airfryer! Perfekt for små porsjoner og travle dager. Prøv denne oppskriften til Lucia-dagen!

Luciadagen nærmer seg, og hva er vel bedre enn å feire med deilige, myke lussekatter? Hvis du ikke trenger store mengder, er airfryeren et genialt verktøy for å bake saftig hvetebakst – raskt, effektivt og med perfekt resultat hver gang!

Her får du en enkel oppskrift på lussekatter som er skreddersydd for airfryer, slik at du kan lage ferske boller til familie eller venner uten å bruke hele dagen på kjøkkenet.

meld deg gjerne på nyhetsbrevet mitt. For til helgen kommer det noe skikkelig snadder som du absolutt ikke bør gå glipp av. Hva det er, finner du i nyhetsbrevet som blir sendt ut torsdag kveld.

Hvorfor bruke airfryer til lussekatter?

Airfryeren gir perfekt luftig og gyllen bakst uten å måtte varme opp hele ovnen. Det er også ideelt hvis du kun vil lage små porsjoner – perfekt for å nyte ferske lussekatter flere dager på rad!

Jeg elsker å bruke airfryeren til bakst, spesielt når jeg bare trenger noen få stykker uten å fylle fryseren. Lussekatter i airfryer har blitt en ny favoritt her hjemme, og det er noe magisk med lukten av safran som fyller kjøkkenet på Luciadagen. Har du en airfryer som er 5l og oppover, vil du kunne få plass til 9 rundstykker og oppover. De største får du plass til 18-20.

Har du testet å bake i airfryer før? Eller kanskje du har andre tips til Luciadagen? Jeg vil gjerne høre fra deg – legg igjen en kommentar eller del dine bilder om du prøver denne oppskriften. God baking og ha en fin Luciadag når den kommer! ✨

Her finner du annen bakst vi har laget i airfryer tidligere:

  1. Julekake / julebrød, oppskrift HER
  2. Hveteboller, oppskrift HER
  3. Brytebrød, oppskrift HER
  4. Focaccia, oppskrift HER

Her kan du se fjorårets Luciabaking ( da hadde vi både snø og julestemning)

Mitt nye AIRFRYER LEKETØY i kjøkkenet

Dette er mitt nyeste tilskudd i airfryer samlingen min. Har brukt denne siden u høst og er strålende fornøyd ++.

Ikke bare har den en enorm kapasitet, men den er så enkel å håndtere. Digitalt display som gjør det lekende lett å stille tid og temperatur. Den har varme elementer både oppe og nede og den har en skillevegg som kan fjernes om du ønsker å steke for eksempel en stor ribbe, en stor steik, pinsa pizza eller helside med fisk.

Her trenger du absolutt ikke å snu maten og har du tilbehørspakken min er den helt genial å bruke her. Både etasje ristene og silikonformene passer helt perfekt i denne! Og som gjør at du kan steke både brød og lasagne samtidig.

Prisen er enestående. Fikk sjokk når jeg bestilte denne fordi jeg forventet enn høyere pris. Men denne kan du altså kjøpe for KUN 2195Kr.

Klikk den hjem HER

Jeg skal snart ta dere med bak i grovkjøkkenet mitt og vise de ulike modellene jeg har stående og hva som er forskjellene på dem, samtidig vise ulike tilbehør du kan bruke i airfryere.

Dette trenger du til ca. 15 lussekatter a 70g.

  • 480 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/4 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 1/2 dl helmelk, lunken ( for ekstra søte bolelr, kan du erstatte halvparten av melken med søt kondensert melk)
  • 1 ts sukker
  • 2 g safran(kan sløyfes
  • 25 g fersk gjær for søte deigen
  • 40 g meierismør, romtemperert
  • 1 egg til pensling
  • Rosiner( jentene ville ikke ha det på bollene de laget, men det hører jo strengt tatt med)

Kommentar:

Vi doblet oppskriften og laget en krans i tillegg som vi fylte med smørblanding med kanel og sukker

Slik gjør du

  1.  Bland sammen alt det tørre. Ha lunken melk, sukker, safran og smuldre gjæren i blandingen. Rør til alt er oppløst
  2. Hell den våte i det tørre og elt deigen i 15 minutter på lav hastighet.
  3. Tilsett deretter det romtemperert smøre litt og litt og elt i ytterligere 15 minutter. Tilsett et par spiseskjeer ekstra mel ved behov
  4. Dekk til deigen og sett den til heving på et lunt sted I minst 1 time, eller til den har er dobbel så stor.
  5. Ha deigen på bakebordet og del deigen opp i boller på ca. 70 g. Trill bollene til lange pølser og rull begge endene inn mot midten motsatt vei. Slik at du får lucia-formen. Eller lag din egen vri.
  6. Etterhev bollene i ca. 40 minutter. Pensle bollene med egg eller melk. Spray litt olje på risten I airfryeren. For å unngå at bollene henger fast. Stek bollene i ca. 10 minutter på 165°C, eller til de er gylden og gjennomstekte. Desom du bruker bakepapir i bunnen, fjern papiret siste 3-5 minuttene for å få best og jevn steking.

Kommentar

⭐️ Liker du ekstra søte lussekatter, kan du bytte ut halvparten av melken med søtet kondensert melk.

    2 thoughts on “Slik lager du perfekte lussekatter i airfryer | raskt og enkelt

      1. Velkommen hjem og grattis med airfryer, håper du vil ble storfornøyd Gunn🙏🥰 Bare å ta kontakt om du lurer på noe. Masse lykke til

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

    Translate »
    Nyhet! Kickstart med Airfryer ute nå! Kjøp nå!