Båtpoteter av søtpotet i airfryer | matpaaminutter

Søtpotetbåter med spicy glaze | airfryer oppskrift | matpaaminutter

Søtpotetbåter laget i airfryer | oppskrift matpaaminutter

Prøv disse søtpotetbåtene med den diggeste glazen – du vil ikke angre!!

Disse saftige og smakfulle båtpotetene av søtpotet med den diggeste glazen passer perfekt som en del av grillmiddag, siderett til en hovedrett, eller til og med som en siderett til en vegetarisk hovedrett. Den kan i tillegg nytes akkurat som de er som snacks! Server dem varme og nyt den fantastiske kombinasjonen av sødme og krydder.

Selv serverte jeg disse digge båtene ved siden av sprø Chicken tenders og det smakte utrolig godt, fin kombinasjon.

Siden disse ble så gode, fortjener de en egen post her på bloggen. Begynner å bli ganske mange oppskrifter med søtpotet her etter hvert😍

Du kan se utvalget HER

Båtpoteter av søtpotet i airfryer | matpaaminutter

Det nærmer seg påske og det betyr jo også at grill sesongen sparkes i gang

Jeg må investere i ny grill, men det får bli på sensommeren, eller neste sommer. Vi skal flytte i sommer, så vi får bruke airfryer som grill enn så lenge.

Uansett. Disse potetbåtene vil passe perfekt til all type grillmat. Har du ikke airfryer, kan du slenge de på grillen, gjerne pakket i folie.

De smaker best varm, lun, men kan også bruke restene i en deilig salat, eller kutte opp ¨ha i en suppe eller gryte.

Håper du vil teste disse ut og at det kanskje blir en ny favoritt. Akkurat hvor spicy du vil ha dem, justerer du med mengden av scriracha saus i glazen.

Til 4 porsjoner trenger du

 • 2 mellomstore søtpoteter
 • 4 ss olivenolje
 • salt og pepper

Glaze

 • Glaze til søtpotet
 • 6 ss flytende honning
 • 3 ss scriracha saus
 • 1/2 ts limesaft

Slik gjør du

 1. Vask, tørk og kutt søtpotetene opp i båter som er nokså jevnstore. Legg dem i airfryeren. Spray eller smør dem inn med litt olje og ha på salt og pepper. Stek potetene på 180℃ i 15-18 minutter, eller til dem er møre.
 2. I mellomtiden kan du blande sammen ingrediensene til glazen i en skål. Når søtpotet båtene er møre, pensler du dem forsiktig med 1/3 av glazen. Har du ikke pensel, kan du ringle den over og blande forsiktig uten at du moser dem.
 3. Stek søtpotetbåtene videre på 200 ℃ i 5-6minutter, eller lengre om du ønsker de ekstra godt stekt. Litt svidd i kantene gjør ingenting, men velg etter smak og behag.
 4. Server dem varme eller lune sammen med resten av glazen som snacks eller tilbehør. Velbekommen!

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+