Stekt ris med scampi | matpaaminutter

Stekt ris med scmapi | oppskrift matpaaminutter

En hverdagsfavoritt vi aldri blir lei av!

Stekt ris er alltid en sier vinner og kan varieres etter hva du har i kjøleskapet. I stekt ris kan du bruke rester av grønnsaker, frosne grønnsaker, rester av kjøtt, ferskt kjøtt, fisk og skalldyr. I dagens stekte ris har jeg brukt frosne grønnsaker og scampi.

Angelica har fått dill på reker og scampi siste halvåret og kunne sikkert spist det hver dag😂

Hverdagen er tilbake

Nå som hverdagen er tilbake er det mange som ønsker seg oppskrifter på enkle hverdagsmiddager og det skjønner jeg godt.

Stekt ris er definitivt et godt valg. Restemat på sitt beste om du bruker risen fra gårsdagens middag spør du meg.

Den er enkel å lage i tillegg er det en svært rimelig rett. Du kan bytte ut både grønnsakene og bruke andre proteiner i risen om ønskelig. Stekt ris er også en genial rett å ha med i lunsjboksen. Varm eller kald. Her tyr vi ofte til mat-termos.

Til 2 porsjoner trenger du

  • Ca. 300 g kokt ris, eller 140 g rå ris
  • 200 g scampi
  • olje til steking
  • 2 dl amerikansk blanding ( frosne erter, mais og gulrot terninger)
  • 2 egg
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Kok ris som anvist på pakken dersom du ikke har ferdigkokt ris fra før. Stek scampi en en varm stekepanne sammen med litt olje. Krydre dem ed salt og pepper. For en mer spicy variant kan du også ha på sweet chilisaus, cayennepepper eller litt srirachiasaus. Ha scampi ut av panna og la pannen varme seg godt opp igjen og ha i risen.
  2. La den surre noen minutter før du tilsetter grønnsakene. Bruk en sleiv til å lage en åpen sirkel i midten av panna. Klekk eggene i sirkelen og rør forsiktig i eggene. Det skal ha en eggerøre konsistens før du mikser det sammen med de øvrige ingrediensene. Grovhakk scampi og ha oppi panna og smak til med soyasaus, sesamolje, salt og pepper.

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+