Å lage chips av lomper er utrolig enkelt og det tar ikke lang tid.
Oppskrift
Kylling kjøttdeig/ karbonadedeig
taco krydder ( evt hjemmelaget: salt, pepper, cumin, chili, paprika , hvitløk , oregano )
avokado
salsa/ taco saus
lett rømme/ mager kesam
rødløk
hakket persille
Norvegia lett, eller den du foretrekker best
lomper
olje
krydder : salt, pepper, paprika, hvitløk , løkpulver ( lag gjerne en annen mix )
Slik gjør du
- Del Lompene opp med et pizzahjul, del i 16 deler trekanter, eller mindre. Pensle lompene / evt spray fett så vidt med litt olje og ha på ønsket mengde krydder.
- Sett i forvarmet stekeovn på 200 grader i ca 6-7 min. I airfryer ca det samme steketid, 186 gradeder, men airfryer trenger ikke varmes opp på forhånd.
- Stek kjøttdeig og ha i alt krydder og litt vann til passe konsistens ( som taco) fordel kjøtt utover chipsen og ha på hakket rødløk og ha over revet ost.
- Stek i ovnen på ca 180 grader til osten er gyllen. I airfryer 180-200 i 5-6 minutter.
- Server med taco saus, most avokado ( evt guacamole ) og lett rømme
Tips : Ha gjerne en god salat som tilbehør også !!

Stikkord: #airfryer, #airfryermat