Å lage chips av lomper er utrolig enkelt og det tar heller ikke lang tid.
Å lage chips av lompene som ligger i posen, fremfor å kaste er både smart og økonomisk.
Lompechips kan du bruke som snacks, lage nachos, bruke til taco, ved en salat og mye mer.
Oppskrift
- 4 lomper
- 120 g Kylling kjøttdeig/ karbonadedeig
- 1 ss taco krydder ( evt hjemmelaget: salt, pepper, cumin, chili, paprika , hvitløk , oregano )
- 3 ss vann
- avokado
- salsa/ taco saus
- lett rømme/ mager kesam
- rødløk
- hakket persille
- Norvegia lett, eller den du foretrekker best
- olivenolje
krydder
- 1 ss salt
- 1 ss pepper
- 2 ss paprika
- 2 ss hvitløk
- 1 ts løkpulver
Slik gjør du
- Del Lompene opp med et pizzahjul, del i 16 deler trekanter, eller mindre. Pensle lompene / evt spray fett så vidt med litt olje og ha på ønsket mengde krydder.
- Sett i forvarmet stekeovn på 200 grader i ca. 8-10 min. I airfryer ca. 175 ℃ airfryer i ca. 10 minutter, eller til den er sprø og gyllen.
- Stek kjøttdeig og ha i alt krydder og litt vann til passe konsistens ( som taco) fordel kjøtt utover chipsen og ha på hakket rødløk og ha over revet ost.
- Stek i ovnen på ca 180 grader til osten er gyllen. I airfryer 185℃ i 5-6 minutter.
- Server med taco saus, most avokado ( evt guacamole ) og lett rømme
Se en kort video her hvordan jeg laget chips av tortillalefser HER
Tips : Ha gjerne en god salat som tilbehør også !!