Surf and Turf | airfryer

 

I dag kan jeg by på skikkelig snaddermat! Nemlig skikkelig mør og god entrecote sammen med marinerte scampi og grønnsaksspyd. Servert på pitabrød! Et festmåltid for en sulten sjel

Dette er en rett som virkelig vet å sette fart på smaksløkene dine!

 

En god rett som absolutt ikke krever mye tid på kjøkkenet og som alle klarer å få til.

Egentlig er dette en typisk grillrett som jeg normalt sett ville slengt på gassgrillen ute en deilig vår/sommerdag. Selv ser jeg veldig frem til første vårdag 2021, bare for å nevne det. Forresten sikkert ikke alene om det.☺

Her har vi for tiden minusgrader, noe som vi absolutt ikke, er særlig vant med her på Vestlandet, brrrrr.

Da kan det være fint med mat som minner om sol og sommer, imens snøen laver ned utenfor.

 

Hva liker du best ved siden av kjøtt og fisk

Marinerer du scampi noen timer, eller dagen i forveien kan du ha maten ferdig på under 30 minutter.

Du må gjerne bytte ut ris og pitabrød med fløtepoteter og bernaise saus hvis du har lyst til det. Dessuten kan Bakt potet være et godt alternativ.

Vi fusket og hadde 5minutters ris til, kan ikke huske sist vi hadde det i hus haha.

Har du fremdeles tilgang til grillen din ute, så anbefaler jeg å slenge spydene på den.

Ellers, gjør  som oss og legge de i airfryeren.

Stekeovnen funker gull til dette også, man MÅ ikke absolutt ha en airfryer☺

Ros og ris

Setter stor pris på bilder som dere sender meg i innboks og ikke minst tilbakemeldinger her og i andre SOME kanaler. Dere er gull<3

Deler du bilder, bruk gjerne mine #Matpaaminutter #airfryermat da kan også jeg finne de.

Og med det så vil jeg bare ønske deg en riktig så fin helg, ta vare på de rundt deg <3

 

Dette trenger du til 2 personer

  • 300 g entrecote brukte 2 biffer på 150g
  • 8-10 scampi
  • 2-3 champignoner
  • 1 paprika (eller to halve i ulike farger)
  • rødløk ( vi var tom, men anbefales)
  • Salt& pepper ( pepper mix er godt på entrecote)
  • 1/4-1/2 rød Fersk chili
  • 1fedd Hvitløk
  • 2 båter Lime
  • Olje til marinering og pensling
  • 2 pitabrød (kjøper ferdige i frysedisken)
  • Ris

Slik gjør du:

  1. Legg tinte scampi (uten skall) i en liten skål. Finhakk chili og hvitløk og vend inn i scampiene. Tilsett olje slik at det dekker alle scampiene. Sett kjølig i minst 1 time, helst over natten.
  2. Kutt biffen opp i jevne stykker og tre på spydene. Har du grillpinner i tre, må du huske å legge de i bløt før bruk. Kutt grønnsakene opp i passe stykker og tre på spydene. Gjør det samme med scampien.
  3. Pensle spydene med et tynt lag olje og ha på salt og pepper. Scampi har vært marinert og trenger derfor ikke olje, men ha over litt salt og pepper.
  4. Legg spydene i din airfryer og stek på 180 grader i 5 minutter, deretter 3 minutter på 200 grader. Snu spydene halvveis om nødvendig. Avhenger litt av hvordan de ulike typene steker. I stekeovn 200 grader i 10 min.
  5. Pitabrød varmes i 2-3 minutter på 180 grader imens kjøttet hviler.

Server gjerne sammen med kokt ris (ha gjerne på litt chili flakes hvis du har) og drypp litt lime over!

VELBEKOMMEN!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »