Velkommen til mitt nyeste oppskriftsinnlegg, der jeg tar deg med på en smakfull reise der det nordiske kjøkkenet møter det asiatiske.
I dag deler jeg en fantastisk oppskrift på en herlig urtebakt srei med nudler. En herlig kombinasjon av mørt og saftig fiskekjøtt og smaksrike krydder og urter. Denne retten er både enkel å lage og full av smak, perfekt for både travle hverdager eller hyggelige middagsstunder.
Denne kan du enkelt lage i stekepanne og ovn, men jeg laget denne i airfryer, fordi det er lekende lett og nesten uten søl.
Urtebakt skrei er ikke bare en fest for for smaksløkene, men også en enkel og næringsrik rett som passer for både store og små.
Så la oss ikke kaste bort mer tid, og heller dykke rett inn i denne kulinariske reisen du sent vil glemme.
Til 4 porsjoner trenger du
(Tilberedningstid Ca.25 minutter)
- Ca. 600 g skreifilet, skinn og benfri
- Ca.2 ss flytende honning
- Ca.2 ss soyasaus
- 1/2 dl brødkrum eller evt. panko
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 klype salt og pepper
- 1 ss tørket urtemiks, ( jeg brukte en ferdig middelhavsblanding kjøpt på meny)
- 2 ts chiliflakes
- 30 g mandler
- 2 ss friske urter, gjerne koriander og persille
Nudler
- 250 g eggenudler
- 3 ss olivenolje
- 1 brokkoli
- 2 vårløk
- 4 ss riseddik
- 4 ss hoisin saus
- 1 dl soyasaus
- 4 ss søt soyasaus
- 2 ss sukrin gold, eller annen søtning
- saften av 1/2 lime
- 1/ 2 terning hønsebuljong
- 1 ts chiliflakes, eller bruk frisk chili
- 4 fedd hvitløk
- 1 ts revet frisk ingefær
- 1/4 dl vann
- 2 ss sesamfrø
- 1 lime
Slik gjør du
- Del fisken opp i små porsjonstykker. Ringle over litt honning og soya og deretter litt salt og pepper på.
- Finhakk mandler og urter. Bland dette sammen med brødkrum og dynk hvert fiskestykke i blandingen slik at hele oversiden av fileten dekkes. Stek fiskestykkene i airfryer på 185℃ i Ca. 8-10 minutter. Avhengig av tykkelsen. Så fort fisken flaker seg er den klar.
- Kok nudler som anvist på pakken og ha brokkoli buketter oppi samme vannet de siste 2 -3 minuttene. Lag sausen. Finhakk hvitløk og ingefær og bland sammen med de øvrige ingerendiensene, unntatt sesamfrø. Sil bort vannet og vend litt olje inn i nudlene og brokkolien.
- Ha sausen over i en wokpanne eller traktørpanne. Og rør om. Hell over nudelr og brokkoli og tilsett tynnskåret vårløk. Ha over litt salt og pepper og smak til. Vend nudlene godt inn i sausen. Så fort alt er blandet godt og er varmt kan du legge det på et stort fat. Legg så fiskestykkene oppå nudlene og strø over sesamfrø, frisk koriander og limebåter Velbekommen!
Kommentar:
Jeg vet at det er veldig mange som har ventet på denne oppskriften og jeg håper virkelig dere vil elske denne like mye som det vi gjør.
Dette er den fjerde SKREI oppskriften jeg har delt her på bloggen siste 6 dagene. Tusen takk for alle de fine tilbakemeldinger som har kommet på de. Har du ikke fått med deg disse skrei oppskriftene trykk på Hjem knappen og se de siste oppskriftene som popper opp, eller søk på #skrei
Nye oppskrifter fremover
Det vil komme enda flere oppskrifter til dere denne uken, det ene er en deilig suppe. En klassiker jeg aldri blir lei, men som jeg utrolig nok ikke har postet her inne. Den kommer i morgen allerede. Den siste oppskriften for denne uken kommer på fredag og det en vegetar oppskrift. Denne kan du spise som den er, eller ha som tilbehør til både kjøtt og fisk.
Temaet for neste uke igjen, kan jeg avsløre at blir kylling. Så her blir det mye å glede seg til❤️❤️
Har du tips, eller ønsker, setter jeg stor pris på om du vil dele dem med meg. Det er tross alt dere jeg vil inspirere.
Ønsker du å holde deg oppdatert, følg meg gjerne på Instagram og eller Facebook. Jeg har også en egen Facebook gruppe for de av dere som elsker airfryere, den ser du HER
Ha en nydelig fin onsdag.
Klem Trude