Krispy kylling med cæsarsalat laget i airfryer| matpaaminutter

Utforsk 10 unike måter å servere Cæsarsalat på | airfryer | matpaaminutter

Cesarsalat på krispy airfryet kylling | matpaaminutter

Cæsarsalat, en klassiker som er elsket av mange verden over, inkludert meg selv! Den går aldri av moten.

Opprinnelig skapt av Caeser Cardini i 1924, har den ikoniske salaten utviklet seg fra å være en enkel blanding av romanosalat, parmesan og krutonger til den rett med utallige varianter og smaksopplevelser.

I dagens blogg innlegg skal vi utforske 10 unike måter å servere cæsarsalat på. Enten du er en tradisjonalist som holder deg til de klassiske ingrediensene, eller om du er litt eventyrlysten og elsker å eksperimentere. Jeg håper og tror at du vil bli inspirert til å prøve flere av disse i tiden fremover.

Visste du forresten at 4.Juli feires den internasjonale Caeser`s salad Day, nettopp for å hedre denne ikoniske salaten!

Dressingens hemmelighet

Den unike smaken av cæsardressingen kommer fra kombinasjonen av hvitløk, dijonsennep og parmesan. En perfekt balanse mekkom syrlig, salt og umami. Du kan velge om du vil lage den helt fra bunnen av, eller jukse litt med å bruke ferdigkjøpt majones. Du kan også droppe ansjonsen om ønskelig, det er lov i cæsarverden.

Det viktigste er at du liker smaken og syns den er enkel å lage. Et annet råd, er at du lager litt for mye. Doble gjerne oppskriften. For denne dressingen blir du fort hekta på, det kan jeg love deg!

Jukse? Klart du kan. Du kan bruke ferdigkjøpt majones og og tilsette alle ingredienser i oppskriften, utenom egg og olje.

Se denne VIDEOEN hvor enkelt dressingen kan lages med stavmikser.

Cæsardressing | oppskrift matpaaminutter

Hvorfor så mange varianter med Cæsarsalat?

Jeg bare elsker cæsarsalat og har sett på Instagram at flere har laget salat sandwich og pizza med nettopp denne herlige salaten.

Så da var det bare å legge hodet i bløt og skrive ned hvilke varianter jeg kunne tenke meg å teste salaten ut denne klassikeren med.

Skal også nevne at ALLE variantene kan lages som vegetar, med eller uten kylling, med eller uten bacon, egg osv….ALT er lov!

Det har blitt MYYYE cæsar siste 2 ukene, det er sikekrt og visst. Heldigvis er ikke testpanelet lei enda haha😍

Før vi starter Cæsarsalat ferden!

Alle oppskriftene nedenfor er med cæsarsalat og cæsardressing. Grunnoppskriften på begge disse kommer altså først i rekken.

Etterpå, er det opp til deg om du ønsker å pimpe den opp eller spise den som den er. Sprø deilig salat vendt i den beste dressingen toppet med parmesan og krutonger. Pimp den gjerne opp med grillet/ airfryer kylling, sprøstekt bacon og ekstra grønnsaker!

Hovedelementene i en klassisk cæsarsalat er: Romanosalat/ hjertesalat, krutonger og cæsardressing.

Romanosalat

Salaten er ikke bare enkelt å få tak i her hvor jeg bor. Og det irriterer meg veldig til tider. men heldigvis har hjertesalaten fått lov til å vokse siste tiden. For siste halvåret har de knapt vært større enn 2 epler. Et godt tips fra meg til deg: Gå til en internasjonal matbutikk. Der har de alltid og det ofte til en langt rimeligere penge enn i de norske matkjedene. Dersom du river opp salaten med hendene vil den holde seg lengre, den blir raskere brun når du kutter med kniv.

Cæsarsalat med kylling og bacon | matpaaminutter

1. Cæsarsalat med dressing oppskrift 4 porsjoner

 • 1 stor Romano salat eller hjertesalat
 • 40 g revet parmesan
 • 1 dl brødkrutonger

Cæsardressing

 • 2 små egg
 • 1,5 ts dijonsennep
 • 1 liten boks ansjosfilet ( eller 4 stk.), kan sløyfes
 • 3 fedd hvitløk
 • 2 dl olivenolje eller solsikkeolje
 • 30 g revet parmesan
 • 1,5 ss sitronsaft
 • salt og pepper
 • 1 ss worchestershiresaus, kan sløyfes

Slik gjør du:

 1. Lag dressingen først. Med stavmikse: Ha egg, ansjos, hvitløk og olje i en beholder. Sett så stavmikseren nedi beholderen og sett den på. Så fort den begynner å få en kremet form, løfter du stavmikseren forsiktig opp noen centimeter og og fortsetter å til toppen av dressingen. Deretter kan du ta utav mikseren. Riv over parmesan, ha i sitronsaft, salt og pepper og eventuelt worschestershire saus. Smak til.
 2. Riv av salatbladene og legg dem gjerne i iskaldt vann. Sil deretter bort vannet og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Riv salaten forsiktig opp i med hendene eller snitt den opp med kniv.
 3. Vend inn dressingen ( spar gjerne på litt som du kan ha ved siden av i tillegg) Ha brødkrutonger over salaten. Har du lyst til å lage dine egne, sjekk ut disse HER. Avslutt med revet eller høvlet fersk parmesan.

Kommentar: Dersom du ønsker å preppe cæsarsalat slik jeg har gjort de siste ukene. Så lager jeg en større mengde dressing. Jeg vender kun inn dressing i salaten. Krutonger blir nemlig fort vassen. Og parmesanen smaker best nyrevet. Dressingen kan stå i dagevis i kjøleskapet.

Her kommer mine Cæsarsalat varianter, som jeg håper du blir inspirert og fristet til å lage.

Tagg meg gjerne #matpaaminutter #airfryertrude @matpaaminutter, det er alltid inspirerende. Du kan også sende meg melding, eller legge igjen kommentar under blogginnlegget ❤️ Jeg vil gjerne høre/ se hva Din favoritt er/blir! Gleder meg til å se og høre hva DU syns❤️

2. Cæsarsalat Burger med kylling og bacon

Slik gjør du:

 1. lag cæsarsalat og dressing grunnoppskrift, se ovenfor
 2. Bank kyllingfiletene til jevne og nokså flate. Krydre med salt og pepper. Stek dem i panne med litt olje, eller i airfryer på 190℃ i ca. 12 minutter. Ha baconet i siste 8 minuttene.
 3. Varm burgerbrød i airfryer i 2 minutter på 190℃ i mens kylling og bacon får hvile litt. Brødet kan også varmes i stekepanna.
 4. Bygg så burgeren. Dressing på begge halvdeler av hamburgerbrødet- cæsarsalat-krutonger-kyllingfilet-bacon-brød.

Kommentar: Her kan du tilsette flere elementer, som tomat, løk osv. om ønskelig. Du kan også lage den som mini-burger, ved å bruke sliders hamburger brød. Da deler du opp kyllingfilet i passende stykker slik at du passer brødene, perfekt liten forrett eller snacks på sommerkvelden.

Cæsarsalat Burger | airfryer oppskrifter | matpaaminutter

3. Cæsarsalat wraps med kylling

Lynraskt og enkel mat på farten! Like perfekt i lunsjboksen, som strandmat eller som middag med familien.

Se hvordan jeg laget min wraps HER.

Slik gjør du:

 1. Stek kyllingfilet til den er gjennomstekt. Salatkylling kan også benyttes om du vil ha wraps på 2 minutter.
 2. Smør hver tortillalefse med cæsardressing. Ha deretter på cæsarsalat (grunnoppskrift, se øverst). Fordel så krutonger og ferdigstekt kylling på salaten og rull sammen.

Kommentar: Du kan såklart tilføye flere grønnsaker her, lage den uten kjøtt og eller ha bacon i tillegg.

Cæsarsalat wraps | matpaaminutter

4. Cæsar Flat bread pizza / Piadina med kylling og bacon

Dette var seriøst godt! Skikkelig mumsemat! Jeg kjøpte piadina på Kiwi, laget av Bakehuset. En topakning koster kun 19,90 kr. Anbefales!

De finnes i 2 varianter. Med og uten hvitløk. Dersom du ikke får tak i disse, kan du bruke pitabrød/nanbrød eller pizzabunn i stedet.

Slik gjør du:

 1. Spray et tynt lag olje på brødene. Varm i ovn eller i airfryer på 180℃ i ca. 6 minutter.
 2. Smør cæsardressing utover det varme brødet. Ha på cæsarsalat ( grunnoppskrift), krutonger, stekt kylling og sprøtt bacon. Avslutt med å rive parmesan over og server mens brødet enda er varmt. Nyyyyyyt!
Cæsar flatbread pizza | airfryer oppskrift | matpaaminutter

5. Cæsar Pastasalat

En skikkelig favoritt! Dette er en nydelig versjon som passer for alle. Den er perfekt å ha med på tur, i lunsjboksen, på stranda, som klubbmat og også som middag med familien.

Se hele oppskriften HER

Cæsarsalat med pasta og kylling | matpaaminutter

6. Cæsar baguette med kylling og bacon

Smakfullt og nydelig godt! Krispy baguette, saftig kylling og sprøtt bacon, kan det bli bedre?

Kunne seriøst spist dette hver eneste dag!

Slik gjør du:

 1. Varm baguetten, eller bruk ferdigstekte fra butikken. Stek kylling og bacon.
 2. Del baguetten i 2 og smør et godt lag med cæsardressing på hver halvdel. Fordel så cæsarsalat-krutonger-kylling-bacon-revet parmesan og legg på toppen av baguetten. Del den gjerne i 2 om du har stor baguette.
Cæsarsalat bagutte | airfryer oppskrift| matpaaaminutter

7. krispy kylling med cæsarsalat 2 porsjoner

Elsker du krispy og saftig kylling, er dette for deg! Skikkelig godt.

Slik gjør du:

 1. Bank 2 kyllingfileter nokså flate og jevne. Krydre dem på begge sider med salt og pepper.
 2. Smør et lag med cæsardressing på hver siden av filetene.
 3. Bland sammen 1 dl panko/griljermel eller annen panering sammen med 20 g revet parmesan på et fat.
 4. Vend filetene i blandingen og legg dem så i airfryeren og stek på 190-200℃ i 10-12 minutter, eller til de er gjennomstekte. Kan selvfølgelig stekes i panne eller i ovn også.
 5. La kyllingen hvile et par minutter før servering. Ha på cæsarsalat ( grunnoppskrift, se øverst), fordel krutonger over salaten og topp den med revet parmesan. Er du like begeistret for cæsardressing som jeg er, så har du litt ekstra av den oppå også.

Kommentar: Her kan du servere kyllingen sammen med pasta, nudler, stekte grønnsaker m.m. om ønskelig. Bare fantasien setter stopper her.

Cesarsalat på krispy airfryet kylling | matpaaminutter

8. Taco med cæsarsalat, kylling og bacon

Ny Taco variant. Men en smakfull, eksrtra krispy og frisk variant om du spør meg. Dette var jammen godt. Ikke lett å spise uten å grise, men hva gjør vel det? Jeg brukte mini tortillalefser som jeg stekte i ovnen over rillene på risten, slik at de ble formet som tacoskjell. Men du kan også kjøpe tortillalefser som er ferdig formet som små båter, bruke originale tacoskjell, eller lomper for å få samme effekt.

Slik gjør du:

 1. Lag tacoskjell av tortillalefser. Sett ovnen på 200℃. Heng tortillalefser over 2-3 riller slik at de får formen som et tacoskjell. Stek i ca. 10 minutter, eller til dem er gyllen og sprø.
 2. Fordel cæsarsalat, krutonger, kylling, bacon, parmensan og dressing i skjellene og nyt!

Kommentar: Her er det bare å tilføye frukt og grønt etter smak og behag. Jeg syns mango var godt sammen med cæsarsalaten.

Agurk, løk, mais, paprika, tomater osv. er perfekt å ha med her også.

Taco med cæsarsalat | matpaaminutter

9. Toastada med cæsarsalat, kylling og bacon

Tostafa er ristet tortilla med valgfri topping- Typisk rett fra Mexico og Guatamala.

Tostada kan lages i store, medium eller medium størrelse. Perfekt å servere som snacks/forrett eller som en gpd lunsj/middag.

Topping med Cæsarsalat var en skikkelig innertier. Dette var ordentlig godt. Sprøtt og saftig på samme tid.

Som snacks til klubbkvelden eller bbq med gode venner, ville jeg enten brukt de minste tortillalefesene. Eller skjørt ut mindre sirkler og laget mange små. Du kan riste dem dagen i forveien. Det er også en genial måte å få brukt opp lefsene på etter fredagstacoen.

Jeg har laget en klassisk med kylling og bacon og en litt mer sommer vennlig versjon med både mango, jordbær og rødløk.

Tostada med cæsarsalat | matpaaminutter

Tostada med cæsarsalat| matpaaminutter
Tostada med Cæsarsalat

Slik lager du Tostada med cæsarsalat.

 1. Rist tortillalefsene i ovn, stekepanne eller i airfryer til de er sprø og gyllen. I airfryer 185℃ i ca. 5minutter. I ovn, ca. 200℃ i 5 minutter
 2. Smør dressing på de sprø lefsene og ha deretter på cæsarsalat-krutonger-stekt kyllingfilet-sprøstekt bacon-revet parmesan

Kommentar. So, nevnt ovenfor, alt er lov i min cæsar-verden. Tilsett gjerne ekstra frukt og grønt. Her kunne jeg også lagt til ekstra proteiner i form av hardkokt egg. Hvilken foretrekker du?

10. Cæsar Kebab med kylling og bacon

Det måtte så klart en kebab versjon av denne ikoniske salaten også. Og herre min, så godt det ble. Jeg elsker å «over loade» når jeg lager kebab. Bruke mye salat slik at den bugner. En smule utfordrende når man er alene og i tillegg skal fotografere, men det løste seg sånn midt på treet😍

Brukte frosne pitabrød denne gangen, men hjemmelaget smaker alltids best. Oppskrift på hjemmelagde finer du HER

Slik gjør du;

 1. Varm pitabrødene ( frosne i airfryer tar ca. 4 minutter på 180℃. Bruk en skarp kniv, gjerne en brødkniv med tagger og skjær langs kanten og ned til enden på hver siden. La det være noen centimeter igjen.
 2. Ha deretter lag på lag med cesarsalat, krutonger, parmesan, dressing, kylling og bacon.

Kommentar: Ønsker du dette på tapaskvelden, del pitabrødene i 2 på midten og fyll hver halvdel.

kebab med cæsarsalat | matpaaminutter

Håper dere har blitt inspirert

Da er alle 10 måtene delt og jeg håper dere har blitt fristet.

Jeg jobbet iherdig i går for å prøve å få postet dette innlegget, men dessverre gikk det ikke. Det er flere hundre som har meldt at de ønsker oppskrift rett i innboksen og det er veldig gledelig.

Jeg kommer i tiden fremover til å dele flere Reels av disse cæsar oppskriftene, så følg meg gjerne på Instagram om du vil holde deg oppdatert!

ha en nydelig fin uke

Klem trude❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+