Verdens beste FOCACCIA | matpaaminutter

 

Saftig Italiensk brød med deilig og sprø skorpe.

Fullstappet med gode smaker. Brødet passer utmerket som tilbehør til grillmat, pasta, suppe, Tapas, salat eller som sandwich med pålegg!

Og i tillegg, så er det jammen lekende lett å lage.

Tror ikke jeg kjenner en eneste person som ikke elsker Focaccia, gjør du?

Foccacia, brødet som som passer til alt

Skal du grille i helgen, er dette definitivt et godt valg. Da det er helt nydelig på smak. Men, pass på så du ikke spiser deg mett på brødet, for det er nemlig fort gjort. Snakker av erfaring hihi

Selv om brødet i seg selv er helt fantaastisk, så blir det om overhodet mulig da, enda bedre med god dip og olje attåt.

Ha gjerne pesto, Aioli og Tapenade og en god olivenolje til å dyppe skivene i. OHHH my….Jeg bare sier det. Prøv det!!

Smaker himmelsk!!!

Jakter du en sunnere og grovere variant, se oppskrift her

Oppskrift Foccacia, tilsvarer 1/2 langpanne

  • 450 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts urtesalt (eller vanlig salt)
  • 2-3 ss Basilikum Pesto ( se oppskrift under )
  • 2 ss revet Parmesan ( til å strø i bunnen ved steking, eller på toppen du velger)
  • 2 ss tørket timian, frisk om du har
  • 1 dl olivenolje
  • 3 dl lunkent vann

Oppå brødet :

  • Olivenolje 4-5 ss ,
  • 1 ss havsalt og ønsket 1 ss timian

Kommentar; om du skal lage i stor langpanne, dobler du bare oppskriften

Til Airfryer, del oppskrift i 2, eller stek to brød!


Nystekt Foccacia med Tapenade, Aioli og Pesto = HIMMELSK OG LITT TIL

Slik gjør du

  • Bland alt det tørre og ha i det lunkne vannet og bland godt sammen.
  • Sett til heving i ca 40 minutter og slå deretter ned deigen og hev i ytterligere 40 minutter.
  • Ha så brødet over i smurt langpanne/ildfast form og trykk deigen god utover og press den ned med fingertuppene. Ha gjerne olje på hendene når du gjør dette. Ha over olje over brødet og strø over krydder.
  • Forvarm ovn til 220 grader og husk å smør formen godt med olje i bunn og langs kantene, stek i midterste del av ovn på 220 grader i ca 25 minutter.
  • Airfryer trenger ikke forvarmes. Stek brødet på 180 grader i ca. 20 min. Høyde/størrelse avgjør når det er ferdig.

Kommentar:

HUSK å la brødet hvile på rist i minst 15 minutter før du skjærer i det.

Se oppskrift på Pesto under neste bilde!


Foccacia sammen med grillmatet kjøtt og godt tilbehør

OPPSKRIFT Basilikum Pesto

  • 1-2 potter basilikum, heller mer enn mindre
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3 ss pinje kjerner , ristes litt på stekepanne uten fett
  • 60 g revet parmesan
  • saften av sitron, tilsvarende 1 ts
  • 2 dl raps olje

Slik gjør du

  • Rist pinjekjerner lett i en tørr stekepanne til de blir gyllen. Ha så alt i en blender og smak til med salt og pepper.
Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »