Bringebær snurrer i langpanne
Da var det endelig helg igjen!
Har du planer om å bake i helgen, så vil jeg gjerne at du tester ut disse🥰
En litt annerledes smak på bollene enn det du kanskje er vant med, men forandring fryder:)
Litt syrligere og ikke fullt så søt smak, men likevel en nydelig smak!
De er i tillegg super saftige, luftig og smaker faktisk like bra dagen etter.
Lå dem bare stå tildekket på kjøkkenbenken over natten, om de får stå i fred da.
Søt gjærdeig, uten tilsatt sukker er brukt. Stort sett samme basis oppskriften jeg alltid bruker.
Denne har jeg også publisert tidligere, men fyllet her er jo nytt :)
Har du ikke frosne bringebær, bruk gjerne rørte bringebær eller syltetøy.
Husk da å droppe maizena.
Ha ei riktig så fin helg videre:)
Oppskrift
- 930 g hvetemel
- 100 g zero 100% erythritol eller evt sukrin
- 1 Pose tørrgjær, til søte deiger
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts ekte vanilje pulver/ evt ekte vanilje sukker
- 5 dl lettmelk, lunken
- 2 ss honning
- 1 egg
- 80 gram romtemperert smør
- 3 ss hvetemel hvis behov etter smør.
Ostekrem
- 70 gram meierismør
- 1,5 pk philadelpia lett
- 70 gram sukrin melis
- 1 liten ts vanilje pulver eller vanilje sukker
- saften av 1/2 lime
fyll til innside
- 1,5 pk frosne bringebær
- 2 ss maizena
Glasur
- 2 dl lett fløte
- 1 dl sukrin melis
- 50 gram philadelphia lett
Slik gjør du
- Bland alt i en stor bakebolle, bortsett fra smør. Elt deigen godt i en kjøkkenmaskin på middels hastighet.
- Kjør i Ca. 5-10 minutter. Ha i smør klatter litt og lett mens deigen eltes på lav hastighet.
- Kjør til deigen er så smidig at den slipper bakebollen.
- Hev deigen i Ca. 1 time på et lunt sted.
- Lag ostekrem til fyll ved å vispe sammen alle ingrediensene til kremen. Ha gjerne i mer søtning om du vil ha enda søtere smak.
- Ha deigen ut på benken og bruk litt mel om den skulle være litt klissete. Kjevle den til ca. 1 cm tykkelse.
- Smør utover ostekremen til et jevnt lag. Ha de frosne bringebærene over i en skål og vend i 2 ss maizena.
- Strø over blandingen oppå ostekremen. Rull sammen til en pølse og del opp i passe tykke skiver.
- Legg over i langpanne og ha på plast. Etterhev i ca 1 time
- stek så bollene på 200 grader i C. 30 minutter i midt i ovnen.
- Pisk sammen ingrediensene til glasur.
- Avkjøl litt før du heller over glasuren
Kommentar:
Server lun eller romtemperert.
boller med bringebær og ostekrem