matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Brod/Brytebrod med sotpotet

Brytebrød med søtpotet

Picture of dish

Første gangen jeg delte oppskriften på dette brødet var i september 2019. Da som søtpotet Baguetter.

Nydelig godt brytebrød med søtpotet. Så utrolig saftig og med en nydelig farge. Brødet passer utmerket ved side av gryter og supper. Men som smaker nydelig med godt pålegg på også. Dette er et brytebrød du garantert vil lage flere ganger.

Oppskriften rekker til 2 runde brytebrød, eller 1 langpanne-brytebrød. Eller gjør som meg og lag ett brytebrød og resten til mini baguetter. Brødet steker du i Airfryer, eller i stekeovnen. Brødet kan fryses!

Søtpotet i gjærbakst

Første gangen jeg delte oppskriften på dette brødet var i september 2019. Da som søtpotet Baguetter.

Synes brødene blir ekstra saftig med søtpotet i seg. Mange er nok kjent med å bruke poteter i bakst. Søtpotet smaker ikke bare godt, den tilføyer en naturlig lekker farge på baksten i tillegg.

Høsten er like om hjørnet og det betyr at sesongen for å lage mer mat innendørs i form av gryter og supper nærmer seg. Og da er det godt å ha oppskriften på deilig brød/rundstykker å ha ved siden av de varme grytene. Selv gleder jeg meg til å lage noe godt med hjortekjøttet min snille onkel kom med etter jaktsesongen. Det ligger foreløpig på vent i fryseren.

Saftig og smakfulle

Brytebrødet er innmari saftig og det er like saftig i dagene etter. Oppskriften rekker til 2 brytebrød. Jeg laget 1 brytebrød og 6 mini baguetter.

Jeg håper og tror at du vil synes dette er noe av det beste av gjærbakst du har laget på lenge. Jeg gleder meg til å se og høre hva du synes etter hvert. Bruk #matpaaminutter og eller #airfryermat og tagg @matpaaminutter hvis du deler bilder i SOME kanaler.

Send meg gjerne bilder på melding hvis du foretrekker det❤

Gjærbakst i Airfryer

Denne gangen ble brytebrødet stekt i Airfryer. Det tok 22 minutter, siste 5 snudde jeg brødet, slik at undersiden ble noe hardere.

Brytebrødet kan du steke i stekeovnen også. Du kan også lage det i langpanne i ovnen. Skal lage det neste gang😊

Bruker også Airfryer, til å etterheve baksten på 40℃. Hever seg veldig fint da.

Baguettene stekte jeg i Philips XXL Sense modellen og brukte pizza kit delen. Brytebrødet ble stekt i Cosori og brukte tilbehøret bakebolle.

Har du ikke tilbehør til din airfryer, bruk en kakeform til brytebrødet.

Det kommer mer Bakst i Aifryer utover høsten.

Mini baguetter med samme oppskrift

Ingredienser til 2 brytebrød, eller 1 langpanne

  • 2 søtpoteter medium størrelse eller Ca. 300g
  • 2 dl melk, lunket
  • 2 s olivenolje
  • 1,5 dl vann, lunket
  • 2 ss honning, eller sukringold sirup
  • 400 g hvetemel
  • 300 g Fibra fullkornsmel, eller annet grovt mel
  • 10 g tørrgjær
  • 1 ts fennikel frø, kan sløyfes men gir en god aroma til brødet
  • melk eller vann til pensling
  • solsikkekjerner til å strø på toppen

Slik gjør du

  1. Skrell og kok søtpoteten. Del den gjerne opp i tynne skiver hvis du vil lage det raskt. Sil av vannet og bruk en gaffel eller en stavmikser til å mose potetene med. ( du kan bruke søtpotetmassen kald, som varm. Når den er varm, trenger du ikke varme væsken som skal i. Men om potetmassen er kald, må du bruke lunken væske.
  2. Bland sammen alt det tørre. Bland søtpotetmassen sammen med alt det våte. Hell det våte oppi det tørre og start eltingen. la den elt på lav hastighet i 10 minutter. Ha i mer mel etter behov. Den skal slippe bollen og være lett å jobbe med.
  3. Sett deigen til heving på et lunt sted i 1 time.
  4. Ha deigen ut på en melet bordplate og del den i 2. Lag 2 pølser og del opp i antall emner du skal ha. I bakeformen min, brukte jeg 7. Har du langpanne ville jeg laget 15 emner.
  5. Pensle brytebrødet med vann eller melk og strø over solsikkekjerner. Etterhevet på 40℃ i Airfryer i 10 minutter. Deretter 20 minutter på 175℃, hvorav brødet ble snudd de siste 5 minuttene. ( ikke en nødvendighet, men valgte å gjøre det. ( Eller 15 minutter på 180℃ Hvis du har en god og effektiv airfryer
  6. Steketid langpannebrød vil være Ca 25 minutter på 180℃
  7. La brødet stå å hvile i minst 5-10 minutter før du begynner å dele det opp.

Kommentar: Husk at steketid og temperatur kan variere noe ut i fra hvilken airfryer du har.

Baguettene ble stekt på 175℃ i 10 minutter ( Ca. 100-120 g pr Stk. )

Sjekk gjerne ut hvor SAFTIG brødet faktisk er i denne korte videoen

her

Andre retter med søtpotet som du gjerne må ta en titt på, er disse

Søtpotet toast med scampi

Søtpotetsuppe

  • med bacon

Dirty Fries

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.