Slik lager du Butter Chicken wrap i aifryer
![Picture of dish](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F4586757531eaf86917294d14291894c0607278b3-2560x1707.jpg%3Fauto%3Dformat&w=1920&q=75)
Butter Chicken, en indisk klassiker pakket i wraps med deilige grønnsaker og raita dressing. Smaker helt himmelsk og det beste er at dette kan du ha ferdig på under 30 minutter. Jeg laget det med kyllingfilet, men du må gjerne bruke lårfilet.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F508f0c3cc93ca282882c43f31751918677509196-1024x683.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
Butter Chicken, en indisk klassiker pakket i wraps med deilige grønnsaker og raita dressing. Smaker helt himmelsk og det beste er at dette kan du ha ferdig på under 30 minutter. Jeg laget det med kyllingfilet, men du må gjerne bruke lårfilet.
Jeg skal ærlig innrømme at det indiske kjøkkenet ikke er favoritten min, men ved å legge min egen vri på dem syns jeg det er godt. Har ikke gjort noe særlig endringer akkurat i denne, men jeg har en kommende Tikka Masala som jeg har endret en god del på. Den kommer i løpet av neste uke,
Butter chicken wraps kan du lage som en digg lunsj eller middag. Vurderte å ha litt ris inni wrapsene, men sløyfet det for et sunnere alternativ. Hjemmelaget raita er så godt. Den kan sammenlignes med tzatsiki, kanskje hakket mer smakfull spør du meg.
Jeg lager av og til raita og vender i både tomat i terninger og vårløk, men oppskriften dere får i dag er helt enkel basic raita på den raske måten, Raita serveres oftes til indiske rettter, men den passer også utmerket å servere som dip til snacks, gode gryter og til enkelte salater.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2Ffe5a611a60cb5bde22b1bb4e91cf00f3cbefce6c-1024x729.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
Jeg valgt å bruke tynnbrød som wraps. Elsker disse fra Liba som selges på Extra. Men du må gjerne bruke tortillalefser, pitabrød, nanbrød eller lignende. Jeg laget pitabrød med restene og må si at det var akkurat like godt som dette.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2Fac376246a8c1f946aca20b038138fcd9dc3ce7d1-1024x683.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
For å lage 2 wraps trenger du
- 250 g kyllingfilet, eller lårfilet
- salt og pepper
Marinade
- 2 fedd hvitløk
- 4 ss gresk yoghurt eller yoghurt naturell
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss krydder miks
Salat/topping
- 1 liten mango
- valgfri salat, jeg brukte babyleaf miks
- 1 liten rødløk
- 4 ss raita dressing
- 2 ss mango chutney, kan droppes ( Trykk for hjemmelaget)
Kryddermiks for butter chicken
- 2 sss garam masala krydder
- 1 /4 ts chilipulver, eller mer for mer spicy
- 1 klype kajennepepper, kan sløyfes
- 1 ss malt kummin
- 1 ts hvitløkpulver
- 1 ts gurkemeie
Raita
- 1/2 agurk
- 1 ts salt
- 1 dl yoghurt naturell, eller gresk yogurt
- 2 fedd hvitløk
- 1 liten klype malt kummin
- 1 liten klype salt
- 1 liten klype pepper
- 1 ss frisk peppermynte
- 1 ss frisk koriander, kan erstattes med 1/4 ts malt
- 1 ss limesaft
Kommentar: Du må gjerne tilføye både tomater, agurk, paprika, cashewnøtter om ønskelig.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2Fac376246a8c1f946aca20b038138fcd9dc3ce7d1-1024x683.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
Slik gjør du
- Del kyllingen opp i passe store terninger, eller del lårfilet i to og ha på salt og pepper. Finhakk hvitløken og bland den sammen med resten av ingrediensene til marinaden. Dette kan gjøres kvelden i forveien om ønskelig.
- Legg kyllingen i din airfryer. Har du en stekerist som kan tas ut gjør du det og steker rett i bunnen. Har du en kurv, legger du kjøttet rett i kurven. Stek kyllingen på 190℃ i ca 12 minutter. Kommer litt an på tykkelsen. Bruker du lårfilet holder det gjerne med 10 minutter., Du må også vende på kyllingen et par ganger underveis.
- Lag raita. Riv agurken på et rivjern. Ha over salt og la den stå i 5 minutter. Ha så agurken over på et klede og press bort alt vannet. Ha agurken i en skål, finhakk hvitløken og vend inn de øvrige ingrediensene. Smak til. Denne kan også lages i forveien og den tåler å stå i kjøleskapet et par dager.
- Smør raita utover tynnbrødene. Ha deretter på salat, mango, rødløk og gjerne friske mynteblader og frisk koriander. Fordel kyllingen utover og ha på mangochutney, limesaft og eventuelt mer raita. Rull sammen og nyt!
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F0194326790707f7a403c3d1120e6706668c9480e-772x1024.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
Tusen takk til alle dere som ønsket oppskrift, elsker at dere er så engasjert❤️
Det skjer utrolig mye spennende her for tiden. Allerede neste uke kan jeg avsløre noe av det som har opptatt tiden min i det siste. Jeg krysser alt jeg har og håper det går min vei. Jeg har laget flere oppskrifter, men ikke rukket å poste. Så det vil komme masse nytt her på bloggen fremover. Som nevnt over, vil det allerede til uken komme enda en indisk klassiker, nemlig Tikka masala ala Trude.
Håper dere vil teste denne ut og som vanlig ønsker jeg gjerne tilbakemelding på hva du syns.
Setter pris på om du deler oppskriften videre med venner og kjente.
Ha en nydelig fin søndag❤️
Klem Trude