Slik lager du eplekake i airfryer
Eplekake er alltid populært og det er en kake som går raskt å lage. I tillegg dufter det innmari godt når den stekes.
Nydelig eplekake som alle vil lykkes med og som hele familien vil elske!
Eplekake er alltid populært og det er en kake som går raskt å lage. I tillegg dufter det innmari godt når den stekes.
Kaken kan fryses og den smaker som nylaget når den varmes opp igjen. I en airfryer får du også deilig sprø utside på kaken, men likevel skikkelig saftig på innside. Dessverre så er det ikke sesong for norske epler akkurat nå ( norske aroma epler er knallgode å bruke), men prøv å finne noen syrlige epler hvis du skal lage denne kaken.
Håper kaken frister? Kanskje du vil prøve den ut allerede i dag, eller i løpet av helga? ❤️
Jeg ligger ikke på latsiden, selv om det kan virke sånn på bloggen!
Jeg føler jeg sier det ofte i mine kanaler, men jeg håper og tror at det snart blir mer tid til overs slik at jeg kan dele oppskrifter med dere igjen. Dere sender meg stadig tilbakemeldinger på hvor fornøyde dere er med boka mi og det inspirerer meg selvfølgelig. Det skulle bare vært flere timer i døgnet. Det er mye som skjer dette året og allerede, om ikke så altfor lenge vil du se noe av det vi har holdt på med i kulissene.
Følg meg gjerne på . Jeg har også helt nylig opprettet Snapchat- AirfryerTrude. Der vil jeg dele mye mer i tiden fremover.
Siden sist, så har jeg ligget på topp på bestselgerlisten, helt frem til denne uka, da tok påskequiz førsteplassen. Boka mi, Den store airfryer kokeboka har ligget blant toppselgerne siden den kom ut i september og er nå inne i min 22 uke der.
I tillegg så har boka mi komt ut i Danmark. Der kan den også bestilles som e-bok hos for eksempel m.f.
I løpet av mars vil den også bli lansert i Sverige og det gleder jeg meg skikkelig til, virkelig spennende.
Oppskrift eplekake ( 20cm form)
- 150 g mykt smør
- 150 g sukker
- 3 mellomstore egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 120 g hvetemel
- 1 ½ ts bakepulver
- 2-3 epler
- 1 ss malt kanel
- 3 ss sukker
- 2 ss perle sukker
Kommentar: Du må gjerne ha i hakkede valnøtter i om ønskelig.
Slik gjør du
- Pisk smør og sukker hvitt. Ha i vanilje ekstrakt og ha i ett og ett egg mens du stadig pisker. Pisk godt imellom hvert egg. Ha i siktet hvetemel og bakepulver og bland godt sammen.
- Fjern kjernehuset på eplene, vask dem godt og kutt dem i tynne skiver/båter. Ha sukker og kanel over eplene. Bruk gjerne en pose og rist godt slik at alle eplene blir dekket. Hell røren i en smurt form . Press eplene forsiktig ned i røren og lag mønster om du ønsker det. Strø over perle sukker til slutt.
- Stek kaken på 160°c i 40 minutter. Sjekk at kaken er ferdig, ved å bruke en skarp kniv eller trepinne og se at det ikke henger deig igjen. La kaken stå noen minutter å kjøle seg littegranne ned. Fjern da ringen rundt.
- Server gjerne med vaniljeis/saus eller pisket krem til kaken.
Kommentar:
Jeg brukte 20cm form, så om du bruker en på 15cm vil kaka ta lengre tid i airfryeren.
Du kan også fjerne ringen rundt kaken de 10 siste minuttene i airfryeren om du ønsker ekstra sprø kanter. Det er også da større sjans for at kaken blir raskere ferdig. Så følg med.