Havre cookies med gulrot
Du kan nyte dem med den beste samvittighet, akkurat som de er, men du kan også ha på deilig pålegg, som smør og brunost, hvitost og syltetøy og mye mer. Perfekt å ha med i veska eller i bilen når sulten melder seg. De er søte, men ikke for søt hvis du skjønner, derfor perfekt som et lite mellommåltid.
Myke, saftige og knallgode cookies, full av næring og smak. Passer fint å ha med i vesken eller matpakken om du er på farten.
Du kan nyte dem med den beste samvittighet, akkurat som de er, men du kan også ha på deilig pålegg, som smør og brunost, hvitost og syltetøy og mye mer. Perfekt å ha med i veska eller i bilen når sulten melder seg. De er søte, men ikke for søt hvis du skjønner, derfor perfekt som et lite mellommåltid.
OPPSKRIFT CA 4 PERSONER
- 2,5 dl havregryn , lettkokte
- 2 dl grovt speltmel
- 1 ts bakepulver 1 ts malt ingefær
- 1 dl sukrin gold
- 1 ts kanel
- 1 ts vaniljepulver
- 1 dl grov kokos masse , fin går bra også
- 3 små gulrøtter eller 1,5 stor
- 0,5-1 dl hakkede nøtter ( eks cashew og mandler )
- 2 egg pluss 1 eggehvite
- 2 ss akasie honning
- 5 ss rapsolje
Slik gjør du
- Bland alt det tørre og ha deretter i raspede gulrøtter.
- Bland i resten og kna for hånd. ''Form til små boller og legg på bakebrettet. Klem de ned med håndflaten , til ca 1 cm tykkelse.
- Stek på 175 grader i ca. 15-20 minutter, eller til dem har fått en fin og gyllen farge. Kjøl av på rist.