matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Gryte/Skalldyrsuppe med kamskjell scampi og blaskjell

Skalldyrsuppe med kamskjell, scampi og blåskjell

Picture of dish

Tar knappe 30 minutter å koke kraften og i mens klargjør du resten til suppa.

Skalldyrsuppe du kan servere både til hverdag og fest! Suppen er en fest i seg selv.

Kraften er viktig her og den avgjør smaken på suppen.

Suppe til hverdag eller fest

Tar knappe 30 minutter å koke kraften og i mens klargjør du resten til suppa.

Da er ikke tid på rensing av reker tatt med altså...

Så på rundt 50 minutter vil du ha en deilig, smaksrik suppe klar på bordet.

Du må gjerne ha fisk i suppen også.

Ønsker du lage suppen kraftigere, bruker du smør og EKTE FLØTE i stedet.

Høsten er en fin tid å lage gode supper og gryter på. Hvem vet, kanskje dette blir din nye favoritt med havets frukter:-)

Suppen kan også serveres som forett, da selvfølgelig i mindre porsjoner.

Ps: Om sommeren spiser vi mer reker enn ellers i året. Kan derfor være lurt og litt smart å koke kraft på skallet da. Tar som sagt ikke lang tid. Frys ned og ta opp igjen på høsten når suppene skal lages.


Skalldyrsuppe med blåskjell, Scampi og kamskjell

Oppskriften holder til 4 personer

Skalldyrkraft

  • 800 gram reker (trenger kun skallet, så rekene kan du spare til en god frokost)
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • sellerirot tilsvarende 1 gulrot
  • 2 tomater
  • 0,5 chili
  • Vann sånn at rekeskallet akkurat dekkes

Suppe

  • 2 sjalottløk
  • 1/2 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 6 ss Cognac, MÅ ikke sløyfes.
  • 2 ts tomatpure / tomat extract (brukte extract fra Oliviers&Co)
  • 1/2 ts tomatpulver (også fra Oliviers. Gir en veldig fin tomatsmak), men kan droppes.
  • 16 scampi
  • 8-12 kamskjell
  • 12 blåskjell ( ferske blåskjell er best, se tips nedfor for damping av de)
  • 1 dl revet gulrot
  • 1 dl revet sellerirot
  • 4 vårløk
  • 1 fennikel revet
  • 3 ss persille
  • 1/2 sitron
  • 1 ss salt pluss pepper
  • 3 dl lett matfløte
  • 3 ss maizena utørt i kaldt vann til jevning , mer om du vil ha enda tykkere, evt. Creme fraiche om det er fest.

Kommentar:

CHILIOLJE, på bordet slik at hver og en kan ta så mange dråper de måtte ønske. For å sette den siste prikken over retten!

Har du noen urter stående på kjøkkenbenken, persille eller koriander. Finhakk og ha i suppen mot slutten.

Slik gjør du

  1. Rens rekene og legg skallet til sides. Er kun det vi skal lage kraft på.
  2. Grovhakk og fres alle grønnsakene til kraften i litt olje. Ha så i rekeskallet og fres i et par minutter til. Ha i tomatpure og hell over vann, slik at det så vidt dekker rekeskallet.
  3. La det småkoke i Ca. 20 minutter. Sil kraften.
  4. Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk. Fres dette i litt olje. Ha i Cognac og la den dampe bort så vidt halvparten av væsken og ha så i kraften.
  5. Tilsett fløte og kok det hele opp.
  6. Ha i blåskjell, kamskjell og scampi. (fres gjerne kamskjell og scampi på panne i litt smør først, men ikke et must)
  7. Smak til med salt& pepper og sitron
  8. Til slutt, altså rett før servering. Har du oppi grønnsakene. Disse rasper du på et rivjern i en fei, foruten om vårløken. Den kutter du i fine tynne skiver.

BLÅSKJELL

  1. Vask og skyll blåskjell i kaldt vann og fjern skjell som ikke vil lukke seg.
  2. Fres finhakket løk i olje. Tilsett blåskjell og Cider/vin. Ha på lokk.
  3. Rist litt i panna innimellom. Når skjellene åpner seg, er de ferdig.

Kommentar:

Server gjerne suppen med litt godt brød/hvitløksbrød. Hvis du skulle være så heldig å få rester av suppen, bruk det som saus til fisk senere i uken!

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.