matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Jul/Slik steker du kalkunbryst og kalkunfilet i airfryer or matpaaminutter

Slik steker du kalkunbryst og kalkunfilet i airfryer | matpaaminutter

Kalkunfilet stekt i airfryer

Lær hvordan du lager saftig kalkunbryst og kalkunfilet i airfryer på en enkel måte. Perfekt til hverdags og fest, med smakfulle krydder og mørt resultat hver gang! Kalkunbryst og kalkunfilet kan ofte bli tørrt hvis det ikke tilberedes riktig, men med en airfryer blir det alltid saftig og mørt! Denne metoden er rask, enkel og gir et perfekt resultat som passer til alt fra familiemiddager til høytidsfeiringer. I dette blogginnlegget viser jeg deg hvordan du tilbereder kalkunbryst og kalkunfilet med en gyllen, smakfull overflate og med saftig kjøtt på innsiden. Hvorfor lage kalkun i airfryer? Airfryeren er perfekt for tilberedning av kalkun fordi den sikrer jevn varmefordeling og en sprø, gyllen overflate uten å gå på bekostning av saftigheten. I tillegg er det raskere enn tradisjonelle ovner, og det er enklere å oppnå et profesjonelt resultat hjemme. I dagens samfunn er det færre som lager hel kalkun. Flere er færre tilbords og da er kalkunfilet og kalkunbryst flotte alternativer. For å få perfekt stekt kalkun i airfryer, kan det være lurt å bruke et steketermometer. Kjernetemperaturen må være minst 68℃ i den tykkeste delen. Det er umulig å få inn en hel kalkun i airfryer på nåværende tidspunkt iallfall😂 Men man vet aldri hva fremtiden bringer. Vi har vel alle opplevd tørt kalkunkjøtt, eller? Tips til servering Server kalkunen med tilbehør som ovnsstekte grønnsaker, potetmos, bakte småpoteter, potetbåter, eller en frisk salat. Bruk alltid stekesjyen i sausen. En god kalkun, smaker ekstra godt med en god saus attåt Restene kan brukes til smakfulle kalkunsmørbrød, i salat , på pizza eller til å lage en nydelig curry gryte som denne HER Har du prøvd denne oppskriften? Jeg vil gjerne se dine fantastiske kalkunretter! Del bildene dine og gi meg tilbakemelding ved å bruke hashtagene #matpaaminutter og #airfryertrude. Jeg elsker å se kreativiteten deres, og kanskje deler jeg ditt bilde med mine følgere!

Du trenger

  • 1 kalkun bryst eller kalkunfilet. Vårt bryst var 1,3 kg
  • salt, pepper og hvitløkspulver.
  • 2 ss meierismør

Poteter

  • 600 g småpoteter
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper

Grønnsaker

  • Rosenkål
  • gulrøtter
  • rødkål

Saus

  • 50 g meierismør
  • 50 g hvetemel
  • 2 terninger hønsebuljong utrørt i varmt vann
  • Stekesjy
  • 2 dråper sukkerkulør
  • 2 1/2 dl lett matfløte
  • 1 ss tyttebærsyltetøy
  • 2 skiver brunost, kan sløyfes
  • salt og pepper

KOMMENTAR: Husk rørte tyttebær til servering!

Dersom du har kjøpt kalkunbryst og beinet stikker opp i varmeelementene kan du prøve å knekke det ned, eller bøye den ned og bruke hyssing og knyte rundt brystet.

Kalkunbryst laget I airfryer
Saftig kjøtt med sprøtt skinn
Poteter og grønnsaker sammen med kalkunbrystet i airfryer

Slik gjør du

  1. Tørk Kalkunbrystet godt med kjøkkenpapir. Krydre det med salt og pepper, ikke vær gnien, men alt med måte. Stek brystet/fileten på 175℃ i 18-20 minutter
  2. Tørk godt av kalkunfileten. Forvarm airfryeren til 200℃ og stek fileten i 10 minutter. Skru så ned temperaturen til 180℃ og følg instruksene nedenfor.
  3. Spray olje på potetene og krydre med salt og pepper, evt potetkrydder eller lignende. Ha potetene oppi airfryeren sammen med kjøttet og stek i ytterligere 20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte. Når det gjenstår ca. 10 minutter, pensle kjøttet med meierismør. Bruk gjerne et termometer for å sjekke at den tykkeste delen har 68℃ i kjernetemperatur. LA kjøttet hvile i minst 10 minutter. Potetene kan gjerne ligge å hvile sammen med kjøttet.
  4. Lag sausen. Smelt smøret og ha i hvetemel under stadig omrøring. Bruk en visp. Spe så på med kraft og stekesjy fra kjøttet. Ha i de øvrige ingrediensene og kok opp. Smak til og juster på tykkelsen slik du får den slik du ønsker.
  5. Tilbered grønnsaker Kok opp lettsaltet vann og ha i gulrot kuttet i tynne staver og rosenkål. Ha gjerne en liten klatt med smør i vannet for ekstra smak.

Server kalkunen med stekte poteter, grønnsaker, saus og tyttebærsyltetøy, velbekomme!Husk at steketiden kan variere og det spesielt med tanke på tykkelsen på kjøttet. Lykke til❤️❤️

Dersom du får rester og ønsker å spise det som det er på ny, må du gjerne slenge med grønnsakene oppi airfryeren sammen med kjøttet. Vil anbefale deg å pakke kjøttet inn i litt folie, eller ha litt vann i beholderen. Når du varmer opp igjen kan du steke alt på 170℃. Tiden kommer an på mengde, men vil være varmt etter ca. 6-8 minutter.

Kalkunfilet laget i airfryer

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.