Brownie laget i airfryer
![Picture of dish](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F8ae06642c50140b21890aca8e2c95df0c3b608a3-2560x1707.jpg%3Fauto%3Dformat&w=1920&q=75)
Hadde vi ikke hatt airfryer, tror jeg neppe det hadde blitt kakebaking akkurat den dagen for å si det sånn!
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2Feee25999487c26b0b39582dc533abcee09d5a5a4-1024x683.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
Tenk at en så deilig og god kake kan være ferdig på bare 35 minutter!
Hadde vi ikke hatt airfryer, tror jeg neppe det hadde blitt kakebaking akkurat den dagen for å si det sånn!
Naboen vår Martin fylte 50 år på søndag og da måtte jeg så klart glede han med litt kake.
Det var ikke en planlagt kake og hadde heller ikke handlet inn for å bake, men noen ganger vil man bare gjøre noe ekstra for de man er glad i.
Kake i airfryer
Det å bake i airfryer, syns jeg er helt fantastisk. Som denne brownien her. Vi skulle ikke lage en stor kake, men en liten kake av det vi hadde å lage kake av. Da ble det fort bestemt t det måtte bli brownie. På slump. Alt ble notert i notatboken, som vanlig.
Selv om jeg har 2 splitter nye stekeovner her hjemme, bakte jeg kaka i airfryeren. Ikke trengte jeg å forvarme maskinen og kaka var ferdig på 30 minutter. Garantert spart strøm der, uten at jeg vet det med sikkerhet da.😅
Sparer vi strøm ved å bruke airfryer, fremfor ovn? Send meg gjerne tilbakemelding på det!
Jeg har laget mange kaker i airfryer, så jeg visste jo at dette kom til å gå strålende egentlig. Men man vet aldri på første forsøk.
Det ble raskt og enkelt bestemt, etter en spørrerunde på min at dette var en kake jeg burde dele med dere!
Takk for engasjement og ikke minst for at dere tar dere tid til å svare og deltar på disse spørrerundene mine.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2Fd74e57b00bc098d00b6e1e72ff151ea3ae1e916d-1024x683.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
Du trenger
- 2,5 dl hvetemel
- 5 ss bakekakao
- 2 dl sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 1 knivspiss salt
- 150 g smeltet smør
- 3 små egg, eller 2 store
- Sjokolade knapper, kan sløyfes
Slik gjør du
- Bland sammen alt det tørre. Smelt smøret og ladet stå og avkjøle seg noe.
- Ha egg og smør i røren vekselsvis, under stadig omrøring.
- Hell røren i en smurt kakeform, eller kle bunnen med bakepapir. Dersom røra virker tørr, ha i litt mer smeltet smør
- Stekes i airfryer på 150℃ i 28 minutter.
- La kaken stå og hvile noen minutter før du kutter den opp. Serveres gjerne sammen med litt vaniljeis mens kaken enda er lun.
Kommentar:
Konsistensen etter 28 minutter og5 minutter hviletid, er at den er skikkelig soft og klissete under. Ønsker du den enda litt "bløtere" korter du steketiden ned til 25 minutter.
Kaken kan også fryses ned og varmes opp igjen i mikro eller airfryer.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F08307ddd37083f040d1df48c40af1252e4854dd6-1024x683.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F081bc1452ce860077322b7ed1a90feff106ad376-1024x683.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)