Hjemmelaget Coleslaw
Jeg har en magrere versjon. Men det betyr ikke at du må det. Bruk vanlig rømme og ekte majones om du ønsker det.
Coleslaw, en amerikansk kålsalat som passer perfekt til grillmat!
Spesielt godt til burger og spareribs! Saftig og god salat med masse smak og som er enkelt å tilberede.
En noe magrere versjon av klassikeren
Jeg har en magrere versjon. Men det betyr ikke at du må det. Bruk vanlig rømme og ekte majones om du ønsker det.
Coleslaw tar maks 10 minutter å lage. Den kan gjerne lages en dag i forveien også.
Selv om den passer perfekt til grillmat, kan du også servere den til fiskekaker, stekt fisk, kyllingklubber m.m.
Oppbevares i kjøleskapet i en tett boks eller glass i opptil ca. 5 døgn.
Oppdaterte bilder mai 2022! Oppskrift publisert første gang 14 juni 2018
Oppskrift til 6-8 porsjoner
- 1/2 medium stor hodekål
- 2 små til medium store gulrøtter
- 2,5 dl lettrømme/mager kesam
- 3 Ss lett majones
- 2 Ss Worchester saus, kan erstattes med soyasaus
- 8-10 dråper tabasco, eller etter smak
- 2 ts sukker, eller annen søtning
- saften av en halv liten sitron
- salt og pepper
Slik gjør du
- Finsnitt hodekål og gulrøttene kan være grei ta på rivjern.
- Bland majones og rømme/kesam sammen med alt av krydder og sauser. Vend det så inn i kål og gulrot blandingen. Litt og litt, slik at du får den konsistensen du ønsker.
- SMAK TIL med litt salt og pepper.
Kommentar:
For mer kremet konsistens, har du i mer majones/rømme, eller omvendt om du ønsker den mindre kremet.