Mini-kjøttboller
Var usikker på hva jeg skulle kalle de for, hadde tenkt å skrive pizza-kjøttboller, men det er jo ikke bare til pizza disse kan brukes til. Så da landet jeg på mini-kjøttboller i stedet.
Har du laget mini-kjøttboller før?
Hvis ikke, så syns jeg nesten at du må gi det et forsøk!
Disse kan du bruke på pizza, til pasta, i salat, til tapas, i pitabrød, i tomatsuppe og mye mer!
Var usikker på hva jeg skulle kalle de for, hadde tenkt å skrive pizza-kjøttboller, men det er jo ikke bare til pizza disse kan brukes til. Så da landet jeg på mini-kjøttboller i stedet.
Disse er så utrolig enkel å lage. Ja noe tid vil det brukes til å rulle disse kulene, men ikke mange minuttene det er snakk om.
Har kun brukt pulver krydder i disse. For å lage de så kjapt og enkelt som mulig. Men har du god tid, bruk gjerne fersk chili og hvitløk.
Du steker disse ferdig på noen få minutter, enten det er i stekepanne, airfryer eller i ovnen.
I Airfryeren var de ferdig på 5 minutter. Så digg!!
Har tidligere laget mini-kjøttboller med kjøttdeig av lam. Men i dag skal dere få oppskrift på kjøttboller med vanlig kjøttdeig fra storfe.
Vi laget av en pakke (400g), men du må gjerne doble hvis dere er mange i husstanden. Vi fryser de ned og tar opp det vi trenger når vi behøver. De er lett å løsne fra hverandre.
Sjekk gjerne ut min Reels-video her av kjøttbollene:
https://www.instagram.com/p/CNAvXG7ACf-/?utm_source=ig_web_copy_link
Håper du blir fristet til å lage disse❤
Dette trenger du:
- 400g kjøttdeig
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1,5 ts hvitløkspulver
- 1 ts paprika
- 1 knivspiss chilipulver
- Olje til steking, dersom du skal steke i panne eller ovnen.
Kommentar:
Dersom du velger å bruke karbonadedeig, vil jeg anbefale å ha i bittelitt olje i deigen sammen med krydderet.
Slik gjør du:
- Bland krydderne i en liten skål. Ha krydderet i deigen og begynn å kna deigen, slik at alt blir godt fordelt.
- Finn frem en liten skål med lunkent vann og et fat eller en form du kan legge kjøttbollene på.
- Lag bitte små kuler av kjøttdeigen med begge håndflatene. Fukt innsiden av hendene med litt vann innimellom.
- Hell bollene i en ildfast form hvis du skal steke i ovnen/ rett på risten i din airfryer/eller på en varm stekepanne med litt olje hvis du vil det.
Steketid AIRFRYER 175° i 5 minutter
Steketid STEKEOVN: 175°i 6-7 minutter (forvarmet ovn)
Steketid panne : 4-5 minutter ( husk å snu/shake litt på pannen)
I denne linken får du oppskrift på flere supre krydder mixer du kan lage hjemme. Kjekt å bruke opp krydder som gjerne bare blir stående til pynt:
https://www.matpaaminutter.no/post/krydderblandinger-matpaaminutter