matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Kokebok/Airfryer svinekjott i sursot saus

Airfryer svinekjøtt i sursøt saus

Picture of dish

Her har jeg laget min versjon, med massevis av og med en saus som verken er tyntflytende eller smaksløs. Jeg syns nemlig at de blir det altfor ofte når vi kjøper takeaway. Jeg har fått mye skryt av denne, så jeg håper du får lyst til å prøve den ut også.

Airfryer svinekjøtt i sursøt saus

Denne kinesiske klassikeren har du garantert spist mange ganger før. Men har du laget det hjemme noen gang?

Her har jeg laget min versjon, med massevis av og med en saus som verken er tyntflytende eller smaksløs. Jeg syns nemlig at de blir det altfor ofte når vi kjøper takeaway. Jeg har fått mye skryt av denne, så jeg håper du får lyst til å prøve den ut også.

Har du tid og anledning, vil det lønne seg å marinere kjøttet i 24 timer. Men ikke et must altså! Oppskriften er tilpasset , men du kan fint frittere kjøttet i panne med olje om ønskelig, eller bruke stekeovn.

airfryer

Norges mest solgte kokebok i 2022❤️

Det har dessverre blitt liten tid til å oppdatere bloggen siste halvåret her. Lite ante jeg at boken min "Den store airfryer kokeboka" skulle ta hele Norge med storm.

Det har vært en helt sinnsyk travel høst og særlig i november og desember. Ikke bare har jeg ligget på førsteplass på bokhandlerforeningens bestselgerliste de siste 5 ukene, jeg har også rukket å bli norges MEST SOLGTE kokebok på knappe 3 måneder. Samlet sett den syvende mest solgte boka uavhengig av sjanger av titler som ble utgitt i 2022. Er ikke det vilt? Jeg er så takknemlig for alle de tusenvis av kommentarer som omhandler boka mi, for bilder dere sender meg, tagger meg i og så rørt over alle som heier på meg❤️

Boka har vært utsolgt fra lager flere ganger. Vi har på drøye 4 måneder nå rukket å trykke opp hele 53.000 bøker. Hvorav ett av dem ble hastetrykket i i norge. Det har vært en fantastisk reise og er så glad og stolt over å ha fått lov å være med på dette eventyret sammen med forlaget mitt, Frisk forlag. Det har vært mange journalister som har laget saker og reportasjer både i store og små aviser, samt et magasin. Jeg har vært så heldig å fått lov til å gjeste Nrk radio hele 4 ganger. Jeg fikk være med å lage mat i liveshopping sammen med 2 fantastiske damer, Therese Lien og Monica Nyhus rett før jul. Det bar skikkelig gøy også. Jeg har også hatt større senter signeringer av boka, sammen med lokale Ark og Norli butikker hvor vi sammen har stått med enten Kitchn eller Jernia og delt ut smaksprøver fra boka, delt erfaringer og fått hilse på mange av dere fine og gode lesere og følgere. Skikkelig stas altså! Og jeg fikk signert bøker på Norli i Universitetsgata. For en stor og flott butikk. Fikk også der hilse på og se på hvordan de jobbet i nettbutikk avdelingen der. For der pakkes boka mi daglig og tidvis mange daglig.

2023

Nå er jeg klar for å gi stafettpinnen videre til alle nykommere som er på vei ut i butikkhyllene. Selv om boka mi også skal selge godt i 2023, vil jeg nok ikke klare å ligge å sole meg i glansen på toppen. Men jeg håper og tror at den også vil bli en bestselger dette året også ! Tusen takk til alle dere som heier, støtter og sprer gode ord.😍❤️ Det er så utrolig mye spennende som skjer dette året. Jeg gleder meg såååå masse til tiden er inne hvor jeg får lov til å dele mer med dere om alle prosjektene. I mellomtiden skal jeg prøve så godt jeg kan å oppdatere bloggen her så ofte det lar seg gjøre. du vil følge meg videre.

Jeg er daglig aktiv på , så der får du enda større innblikk i hva som skjer!

INSTAGRAM

Oppskrift Svinekjøtt i sursøtsaus | 4 porsjoner | 1time tilberedningstid

  • 600 g benfrie nakkekoteletter
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 liten teskje salt
  • 0,5 ts sort pepper
  • 2 ss maisenna
  • nøytral olje til steking

Panering

  • 2 egg
  • 4 ss maisenna
  • 1 dl potetmel

Sursøt saus

  • 5 ss plommesaus ( kjøpes i asiatiske butikker, eller butikker med stort utvalg)
  • 3 ss riseddik
  • 1,5 ss oystersaus
  • 6 ss ketchup
  • 2 ss worschestersaus
  • 2 ss brunt sukker
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts sort pepper
  • 1/4 ts chilipulver
  • 2 ss vann
  • 1/2 dl ananasajuice
  • 2 ss maisenna

Grønnsaker

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 mellomstore løk
  • 2 paprika
  • 2 dl ananas, hermetisk

Til servering

  • kokt ris

Kommentar: Får du ikke tak i eller ikke har tilgang til butikk som selger "plumb sauce", så kan du erstatte den med 4 ss sursøtsaus og en spiseskje bringebær eddik eller rødvin eddik og litt limesaft.

Slik gjør du

  1. Skjær kotelettene i 1 cm tykke skiver eller i terninger. Bland sammen ingrediensene til marinaden, og ha den over kotelettene. La det stå og marinere i minst 30 minutter eller lengre.
  2. Forvarm airfryeren til 200 ℃ og kok risen som anvist på pakken.
  3. Dypp kjøttstykkene først i egg, deretter i potetmel- og maisenna blandingen. Legg så kjøttet i airfryeren, og stek i 9 minutter. Spray på et tynt lag olje halvveis i steketiden, og rist/flytt gjerne litt på kjøttet. Har du en liten airfryer, kan det være lurt å steke kjøttet i 2 omganger.
  4. Mens kjøttet steker, kan du ha alle ingrediensene til sausen i en kjele. Kok opp og smak til.
  5. Finhakk hvitløken og kutt løk, paprika og ananas i terninger på 2x2 cm.
  6. Ha olje i en varm stekepanne, og surr først hvitløken i oljen. Ha deretter i de øvrige grønnsakene. La det stå på halv varme oog rør innimellom. Når kjøttet e33r ferdig stekt, har du det også over i stekepannen.
  7. Hell til slutt iver den varme sausen og bland alt forsiktig sammen. Server sammen med kokt ris.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.