Brødkrutonger
Lag hjemmelagde krutonger av tørt brød i stedet for å kaste det!
Lag hjemmelagde krutonger av tørt brød i stedet for å kaste det!
Vi kaster over 170.000 brød hver enste dag, bare her i Norge.
Krutonger er veldig godt å ha i salat, men også til suppe garnityr.
Får du ikke brukt opp krutongene dine heller, så kjører du i blenderen og får deilig brødpanering med masse smak. Som du kan bruke til panering av kylling, fisk, gratenger osv.
En trenger strengt talt ikke en oppskrift for å lage krutonger, men mange syns det er vanskelig å finne krydder som passer.
Når du har gjort det en gang og 2 får du dreisen og smaken på det skal du se:)
Du kan lage disse i stekovnen eller i en Airfryer.
Dette trenger du for et stort glass
- 300 g grovbrød, eller annet brød
- 5 ss rapsolje
- 1 ts salvie
- 1,5 ts chiliflak
- 1 ts rosmarin
- 1 ts salt
Slik gjør du
- Kutt brødet opp i passe store terninger og ha de over i en bolle.
- Ha krydder og olje i en skål og bland godt.
- Fordel oljemiksen over krutongene og bland godt inn. Bruk gjerne hendene for å få alt godt vendt i.
- Ha krutongene over i airfryer beholderen og sett den på 180 grader i 8 minutter. De er ferdig når de har fått en fin gyllen farge og er sprø.
Har du ikke airfryer så tar du de på brett eller i en ildfast beholder og steker på 200 grader i 10-12 minutter. Følg med det steketid kan variere noe.