Kyllingkebab
Det å lage selve retten er veldig enkelt og kjapt, men her trenger kyllingen å marineres i minst 8 timer. Så lag gjerne den dagen kvelden i forveien.
Hjemmelaget kylling kebab er en god favoritt her hjemme og en gjenganger, også når vi er på ferie!
Det å lage selve retten er veldig enkelt og kjapt, men her trenger kyllingen å marineres i minst 8 timer. Så lag gjerne den dagen kvelden i forveien.
Vi måtte la vår sto i 2 døgn, noe som bare gir enda bedre smak.
Tyrkisk oppskrift
Oppskriften på denne marinaden fikk jeg av en god venn som er kokk på en restaurant i Tyrkia. Ganske så likt den jeg har brukt å lage selv i grunn, bortsett fra en ingrediens.
Spydene passer utmerket på grillen, men vi brukte Airfryer denne gangen.
På vinterstid griller du de bare i stekeovnen. Kyllingkebaben er vel verdt et forsøk. Juster gjerne ned litt på chilimengden i marinaden om barna skal spise. Vi serverte kebaben sammen med fullkorn pitabrød, men du kan gjerne bruke tortillalefser, Nan brød, tynnbrød, lomper osv...På restauranter i Tyrkia serveres denne retten også med ris og pommes fritt.
Ha en fortsatt fin sommer videre!
kyllingkebab
airfryet kylling kebab
Dette trenger du til 4 personer
- 4 stk. kyllingfilet evt. kan du bruke lårfilet
- 4 grønne/røde spiss paprika
- 2 sitroner
- 4 stk. pitabrød eller lignende
Oppskrift marinade til 4 stk. kyllingfileter
- 8 ss yoghurt naturell / tyrkisk yoghurt
- 4-5 ss olivenolje
- 4 ss sitronsaft
- 4 ss ketchup
- 3 ss paprika pulver
- 1 ss kummin
- 1,5 ss salt
- 1 ts sort pepper
- 1,5 ts kanel
- 1 ts chiliflak( kan sløyfes eller erstattes med chilipulver)
Salatmiks
- 4 tomater
- 1/2 agurk
- 1 rødløk
- 1 dl bladpersille
- 1/2 lime
- 2-3 ss olivenolje
- 4 ss NAR EKSHILI SOS (granateplesirup/eddik) kjøpes i asiatiske butikker, kan sløyfes
- 1 ss sumac, kan sløyfes. ( et middelshavskrydder)
- 3-4 ss peppermynte frisk eller 1 god spiseskje tørket
- salt & pepper
Slik gjør du
- Ha alle de tørre ingrediensene til marinaden i en stor bolle og bland i yoghurt og sitronsaft.
- Kutt kyllingen opp i passe store tykke biter og vend dem godt i marinaden. La kyllingen ligge i marinaden over . Tildekket og kjølig i omtrent 8 timer eller mer. Forvarm grillen/stekeovnen ca. 200 grader og tre kyllingbitene innpå grillspydene. ( jeg krysset to og to spyd og tredde på)
- Legg kjøttet på grill/airfryer/ovn sammen med spiss paprika og snu alt etter ca. 6-8 minutter. Her varierer steketiden, så følg meg.
- Lag salatmiksen ved å kutte opp alle urter og grønnsaker for så vende i olje, krydder og eventuelt sirup. Blandes godt. Varm pitabrødene et par minutter på grillen/ovn og server sammen med kyllingspydene og salaten.
- Ha en halv sitron til hver person som kan skvises over kjøttet ved servering. Ha gjerne litt ekstra peppermynteblader og spis som tilbehør med sitron og eventuelt litt salt på KNALLGODT!
- Legg spydene oppå pitabrødene og server sammen med salatmiksen.
hjemmelaget kebab