Spicy kyllingsuppe
Suppen er godt krydret med et hint av inspirasjon fra det indiske kjøkken hvis 1 spiseskje garam masala teller. Skal sies at vi hadde ferdigkjøpte nanbrød ved siden av suppen, så da er vi vel innafor.
Verdens beste kyllingsuppe! Akkurat passe spicy og proppfull og godsaker!
Suppen er godt krydret med et hint av inspirasjon fra det indiske kjøkken hvis 1 spiseskje garam masala teller. Skal sies at vi hadde ferdigkjøpte nanbrød ved siden av suppen, så da er vi vel innafor.
Uansett så er kyllingsuppe alltid en sikker vinner på bordet. Om det er en kald vinterdag, eller lun sommerkveld. Denne kyllingsuppen er intet unntak.
Du kan trygt lage denne til hele familien selv om suppa er spicy. Mengden med chili og kajennepepper juster du enkelt selv.
Jeg gav min datter en spiseskje creme fraiche i suppeskålen for å døyve den hotte smaken noe.
Håper du blir fristet til å prøve den ut også. Og gi meg gjerne en tilbakemelding om du lager den❤️❤️
Oppdatering Husbygging
Her på Askøy har det vært noen stunder siste uken med vårfornemmelse, men det snur like fort som det kommer. Jeg var nede i huset denne uken og der har det skjedd veldig mye siste halvannen uken. de har blant annet platet vegger og begynt å legge varmekabler.
Her er et bittelite galleri som viser litt. Men du kan følge reisen og byggeprosjektet
Mest fordi jeg ikke ønsker at alle som følger meg på Instagram for mat skal bli spammet med hus og hjem oppdateringer.
Vi har kjøpt en tomannsbolig like nedenfor her vi bor i dag. Huset vil være innflytningsklart i august.
Vi har mange viktige valg å ta de neste månedene og vi har allerede gjort noen endringer i huset som passer bedre for vår bruk.
Den andre halvdelen er enda ikke solgt, så om du er på husjakt på Askøy, ta en titt
Vi gleder oss enormt til å få større plass og ikke minst få et svært kjøkken.
Oppskrift kyllingsuppe til 4-6 personer ( 30 minutter)
- 4 ss olivenolje til steking
- 1 stor rødløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 1 ss frisk ingefær
- 2 mellomstore søtpoteter
- 4 gulrøtter
- 2 ts tomatpure
- 400 ml hakkede tomater
- 1 liter kyllingkraft (2 buljongterninger med Maggi hønsebuljong)
- 650 g kyllingfilet + 1 ss kylling krydder, jeg brukte
- 250 ml lett kokosmelk
- 2 dl lett matfløte
- 1 ss Garam masala
- 1 boks vannkastanjer
- 10 småtomater gjerne cherrytomater eller mini plommetomater
- 1 boks kikerter i lake ( dette var jeg tom for, men passer utmerket å ha oppi, eller evt. hvite bønner)
- 1 ts salt
- 1 ts sort pepper
- 1 ts sukker, eller annen søtning
- 1/3 ts kajennepepper, juster mengde etter smak og behag
- Frisk koriander, kan sløyfes
Tilbehør
Nanbrød, toast, eller anent ferskt brød
Kommentar: Du kan fritt bytte ut grønnsakene med dine favoritter. Er du ikke fan av søtpotet, kan du bruke gresskar, eller poteter. Sellerirot passer også godt å ha i suppa, det samme med brokkoli, paprika osv.
Se videp/reels hvor enkelt du lager suppen
Slik gjør du
- Tilsett tomatpure og vend litt på grønnsakene. Deretter tilsetter du kraft og hakkede tomater. Kok opp.
- Del kyllingfileten opp i terninger og vend inn kylling krydder. Ha kyllingen over i suppa og tilsett garam masala, kokosmelk og fløte. Kok opp igjen og smak til med salt, pepper, sukker, kajennepepper. La suppa putre på middels varme til grønnsaken er helt møre, Ca. 15-20 minutter.
- Vend inn tomater delt i to eller 4, kikerter(minus laken) vannkastanjer like før servering.
- Server suppen med godt brød attåt, og gjerne med frisk koriander. Bon apetit!