matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Lunsj/Green curry suppe med skrei

Green curry suppe med skrei

Green curry suppe med skrei

Er det en fiskesuppe du skal lage med årets skrei, så er det denne! Jeg lover deg en smakfull, fyldig og akkurat passe sterk suppe som passer perfekt til både forrett, lunsj eller middag. Suppen er klar på under 20 minutter. Nesten like raskt som en ferdig suppe du pimper opp med grønnsaker. Men smaken kan ikke sammenlignes med posesupper. Planen var å toppe suppen med ferske håndpillede reker, men det glemte jeg å kjøpe, dessverre. Men du må gjerne ha det i suppa. Skal huske på å nevne det som et tips under oppskriften. Skrei shopping Det har blitt noen turer på butikken siste uken for å handle skrei og i går var det flere butikker som var utsolgt. Mens en venninne i Oslo har forspist seg på skrei siste uken ettersom den er å finne til halv pris hver eneste dag. Drømmesenarie. Lurer på hvorfor? Hun konkluderer med at Oslo sentrums befolkning handler mest på Foodora haha😂 Uansettt folkens. Håper dere syns det er greit at jeg har fokus på skrei i disse dager og at du vil teste en eller flere av oppskriftene jeg deler. I morgen skal jeg dele oppskrift på en heeeeelt himmelsk salat med skrei. Den er perfekt å dele med noen du er glad i, så følg med. Den foreløpig siste i rekken kommer like over helgen. Og det er en herlig urtepanert skrei med nudler, skikkelig digg den også! I følge min instagram story, er det denne flest av har stemt frem og ønsket oppskrift på i dag, men den må dessverre la vente på seg.

Lunsj til 3 personer

Tilberedningstid, ca 20 minutter

  • 1 god spiseskje smør
  • 2 sjalottløk
  • 1 liten rød chili ( ønsker du mer spicy suppe, eller mildere, justerer du mengden selv.
  • 1 fennikel
  • 1 sitrongress ( brukte 2 stilker fra de i lake)
  • 2 ts grønn curry paste
  • 2 ss hvetemel
  • 250 ml skalldyrkraft( ferdig redusert) utrørt i 6 dl vann
  • 2 ss fiskesaus
  • 3dl lett matfløte
  • saften av en halv lime
  • salt og pepper
  • 400 g skreifilet, uten skinn og bein

Topping

  • frisk persille
  • frisk dill
  • frisk koriander
  • 1liten rød paprika
  • bukett blomkål, kan sløyfes
  • fennikel

Kommentar: Ha gjerne i ferske pillede reker om du har dette. Bytt gjerne ut og eller tilsett flere grønnsaker om ønskelig.

Har du ikke fløte, kan du bruke kokosmelk. Har du gluten allergi, kan du jevne suppen med maisenna i stedet for hvetemel.

Slik gjør du

  1. Ha godt med salt på fisken og sett den til siden i mens du klargjør resten. Deretter skyller du den godt og deler den i terninger.
  2. Finhakk sjalottløk og chili og surr det i smør på middels varme. Kutt fennikel i tynne strimler ( spar på halvparten til topping) og sitrongress i skiver og ha det oppi av den sammen med løken og chili. Ha i curry paste og la det surre et lite minutt. Strø mover hvetemel og bland godt.
  3. Tilsett kraft og la det koke opp. La det småkoke i 5 minutter. Kjør suppa glatt med stavmikser.
  4. Ha i fløte og la suppen småkoke et par minutter. Ha i grønnsakene og smak til med fiskesaus, salt, pepper og lime. Ha tilslutt i fisken. Del den i terninger. Trekk kjelen til siden og la den trekke et par minutter.
  5. Finhakk urter og kutt paprika i tynne strimler. Bland dette sammen med fennikel og revet bukettblomkål. Du kan velge om du vil ha alt i suppa, eller om du pynter hver skål med litt av denne toppingen. Server gjerne med fersk og godt brød attåt.

For andre fiske oppskrifter, se her👇

Sprøbakt torsk med urtesaus i airfryer, oppskrift HER

Pannestekt torsk med søtpotet pure, oppskrift HER

Sitronpasta med ørret, oppskrift HER

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.