Kyllingsalat med karridressing
![Picture of dish](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F1a72f661fa94e904a11528549ff021817a252799-2560x1707.jpg%3Fauto%3Dformat&w=1920&q=75)
Dette er ikke den første og langt ifra den siste oppskriften med kylling+ karri her på bloggen.
Kylling og karri blir som regel alltid en suksess rundt middagsbordet. I dag får du oppskriften på en deilig kyllingsalat med karridressing.
Salaten er akkurat passe krydret, søt, ikke for sterk og den har selvfølgelig en deilig konsistens.
Den passer å ha i wraps/lomper, på toast/smørbrød/baguetter, eller nyt og spis som den er!
Kylling+ Karri= sant
Dette er ikke den første og langt ifra den siste oppskriften med kylling+ karri her på bloggen.
Jeg håper og tror, at også du elsker smaken av karri og at dette blir en påleggsfavoritt hjemme hos deg.
Vi pakket den i grove tortilla lefser i går til middag. Sammen med salat, tomater og rødløk. Nam nam.
Jukse/bytte/tilføye
Jeg brukte kyllingfilet i min salat. Jeg har tidligere brukt rester fra både hel grillet kylling og fra salatkylling pakkene de selger i butikken.
Løken ble droppet denne gangen. Da min datter ikke "liker" løk. Rart med det, kan spise og like når de ikke ser den😉
I tillegg droppa jeg chili, men det kan du fint tilsette etter smak selv.
Ha gjerne i flere eller andre grønnsaker. Ikke la oppskriften begrense deg, heller tvert i mot.
Jeg har juksa bittelitt denne gangen, ved å bruke ferdig chutney på glass. Men lag gjerne vår deilige sukkerfrie chutney hvis du har tid og anledning. Hvis ikke så duger de glassene altså. God på smak.
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F1bca97d39186a02489792ed9f8a04de953a1fab3-1024x666.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F90d3f0fb19ca3d4e748ac6aab2c5e121b8036529-1024x738.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
Ingredienser til 3-4 wraps
- 2 kylling fileter medium størrelse
- 100 g rød paprika
- 100 g grønn paprika
- 60 ananas, brukte hermetisk
- 2 ss pistasj nøtter
Karri dressingen
- 5 ss lett majones
- 1 hvitløk rund, eller 1 fedd
- 2 ss lett rømme
- 1 ss karripulver
- 2 ss mango chutney, for min oppskrift se
- saften fra 1 ts sitron
- salt& pepper
Slik gjør du
- Del kylling i passa små terninger, eller strimler hvis du foretrekker det. Krydre med salt og pepper og stek til de er gjennomstekte. La kyllingen kjøle seg noe ned før du har den i salaten.
- Del opp grønnsakene og ha de over i en bolle.
- Lag dressingen ved å ha alle ingrediensene i en blender eller finhakk hvitløk og vend den inn i resten. Smak til.
- Bland så dressingen sammen med grønnsakene og kyllingen. Smak til med salt og pepper
- Grovhakk pistasjnøtter og strø over salaten
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F2b1dba7ebfe838e5d6cb85908e3aafcef4dab701-1024x683.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)
Andre retter laget med karri ( direkte link i navnet)
Grillet laks med Eple& karrisaus
- gryte
- med kylling
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fcdn.sanity.io%2Fimages%2Fqv4um7k8%2Fproduction%2F9c14d325dfcb20d501f837ce0f0b13a45774241f-635x690.jpg%3Fauto%3Dformat&w=828&q=75)