matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Lunsj/Orret med ramslokpesto

Ørret med ramsløkpesto

Picture of dish

Vi fikk endelig plukket litt ramsløk. 3 gode nabofruer på ramsløk jakt, med ungene på slep en lørdagskveld i mai.

Fersk fisk sammen med bakt potet er aldri feil. Et måltid full av deilige smaker. Lekker og lettlaget er det også!

Alt blir ekstra god med ramsløk.

Vi fikk endelig plukket litt ramsløk. 3 gode nabofruer på ramsløk jakt, med ungene på slep en lørdagskveld i mai.

Du kan tro det luktet godt i bilen på hjemturen! Flere oppskrifter med ramsløk kommer...

Ramsløk sesongen

Sesongen for ramsløk er mars-juni. I fjor fikk jeg verken plukket eller laget så mye som jeg ønsket. Da vi fikk vannlekkasje samme helg som vi var på første ramsløk jakt. Siden vi måtte flytte ut "på dagen" måtte det utgå.

I år er det mye annet som skjer, som igjen gjør at det ikke har blitt mye matlaging med ramsløk. Jeg håper og tror at vi skal få tatt en ny runde i løpet av de neste ukene. Har så lyst å få laget ramsløksalt og tørke litt til krydder. Og selvfølgelig få laget mer smør.

Ramsløk smør og pesto er alltid førsteprioritet. Oppskrift finner du

HER

Har du ikke ramsløk, eller ikke får tak i, kan du bruke basilikumspesto.

Oppskrift på min finner du

her

Ørretfilet med ramsløkpesto

Jeg valgte å lage bakt potet til fisken. Var så lenge siden vi hadde det sist. Vi er jo begge to veldig glad i bakt potet. Eneste minuset med bakt potet, er at det tar jo litt tid å lage. Slengte potetene i airfryeren i 50 minutter og lot de ligge på benken å hvile mens jeg grillet fisken, også i airfryer.

Angelica hadde litt smør i sin potet, mens jeg hadde den naturell. Så myk, saftig og god potet.

Når du baker potet i , får du skikkelig krispy potetskall.

airfryer

Har ikke fått klargjort "uterommet" her hjemme enda. Det skal fikses i løpet av sommeren og da blir det ny grill også.

Har du en å anbefale? Send meg gjerne gode tips. Helst gassgrill. Jeg lurer litt på kullgrill, men enda ikke bestemt noe.

Både fisken og potetene kan du tilberede på grillen eller i stekeovnen din også.

Oppskrift 4 porsjoner

  • 4 ørretfileter, benfri
  • salt og pepper
  • 4 bake poteter ( store poteter med skall)
  • 4 ss ramsløkpesto, se

oppsrift

Mangosalat

  • 1 stor spisemoden mango
  • 1/3 agurk
  • 1 rødløk
  • 5-6 mellomstore jordbær
  • 1 avokado
  • saften av en halv lime,
  • 3 ss olje ( har du sitronolje, bruk den)
  • 2 ss chiliolje, valgfritt, eventuelt kan du ha i en knivspiss chiliflakes
  • 1 ss honning
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Prikk potetene med en gaffel og legg i airfryeren. Stek på 200℃ i 50-60 minutter, eller til de er møre. Imens kan du lage mangosalat og pesto.
  2. Kutt alle grønnsakene og frukten til salaten i passende små biter, gjerne terninger. Ha på olje, lime, honning og krydre med alt og pepper.
  3. Når potetene er ferdige kan du krydre filetene med salt og pepper. Legg dem i airfryeren ( rett på risten/en form som tåler varme, eller legg litt bakepapir under fisken. Stek på 185℃ i 10-12 minutter, eller til fisken er passe stekt. Jeg liker den litt rosa. Server sammen med den bakte poteten og mangosalat.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.