Pastasalat med sprøstekt spekeskinke og soltørkede tomater
Nå som hverdagen er tilbake for fullt, er det mange som jakter inspirasjon til lunsj, matpakker, enkle og raske hverdagsmiddager.
I dag har jeg lyst å dele oppskriften på en helt fantastisk pastasalat med deg. En nydelig salat med blant annet knasende sprø spekeskinke, feta ost og soltørkede tomater. Her snakker vi ordentlig smaksrik salat! Prøv den du også!
Matpakke / Lunsj / Middag
Nå som hverdagen er tilbake for fullt, er det mange som jakter inspirasjon til lunsj, matpakker, enkle og raske hverdagsmiddager.
Denne salaten her passer inn i alle de kategoriene.
Den metter godt, den smaker godt og i tillegg er det en rask rett å lage.
Holder seg godt i minst 2-3 dager i kjøleskapet i en tett boks.
Pastasalaten kan servers varm/lun til middag/ lunsj. Et lite tips da, er å ha over litt revet parmesan. Nam nam
Kom gjerne med innspill
Kom gjerne med innspill og eller ønsker. Kanskje du har noe du ønsker å se mer av neste uke allerede?
I morgen får dere oppskriften på en skikkelig, og da mener jeg skikkelig god.....Kyllingsalat med karridressing! Nam nam.
Da gjenstår det bare å si tusen takk for at du besøker bloggen min. Den er enda under oppgradering, så beklager at ikke alt er ferdigstilt enda.
Og så håper jeg at du kommer til å lage denne deilige pastasalaten en dag og at du vil like den minst like godt som oss❤
Ingredienser 2-3 porsjoner
- 150 g fullkorn pastaskruer
- Spekeskinke ( brukte strandaskinke)
- 30 g feta ost
- 30 g soltørkede tomater ( husk å bløtlegge i minst 10 minutter)
- 1 stor tomat
- 1/4 agurk
- 10 g pinjekjerner
- salt& pepper
Dressing
- 50 g soltørkede tomater (husk å bløtlegge i forkant)
- 1 rund hvitløk
- 7-10 basilikum blader
- 1 ss hvitvin eddik
- 1 dl olje
Slik gjør du
- Bløtlegg de soltørkede tomatene i varmt vann, minst 10 minutter
- Kok pasta som anvist på pakken. Sil og skyll i kaldt vann når ferdig. Imens pasta koker, kan du gjøre ferdig alt det andre.
- Kutt opp agurk, tomater og feta osten i passe biter.
- Sprøstek spekeskinke: Enten i tørr og varm stekepanne, uten fett. Eller i Airfryer/stekeovn ( Ca. 5-6 minutter på 180°)
- Lag dressingen. Bruk gjerne en blender eller stavmikser. Miks sammen alle ingrediensene. Husk å "knipe" bort vannet ut av tomatene)
- Bland den nedkjølte pastaen sammen med grønnsakene og osten. Hell over dressingen og bland godt sammen.
- Ha på salt og kvernet pepper. Smak til. Vært forsiktig med å salte, da spekeskinka er salt i seg selv. Den knuser du over salaten til slutt
Kommentar: Server kald/lun eller varm. Gjerne med godt brød ved siden av. Eller som tilbehør til grillmaten
Se tips innledningsvis angående varm pastasalat.
Trenger du tips eller inspirasjon til flere pastasalater som egner seg til både lunsj, middag og matpakker,
Ta en titt