matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Middag/Aspargessuppe med sprostekt spekebog or oppskrift matpaaminutter

Aspargessuppe med sprøstekt spekebog | oppskrift matpaaminutter

kremet aspargessuppe

Klar for å skjemme bort smaksløkene dine? I dag presenterer jeg en uimotståelig klassiker. Nemlig oppskrift på fyldig aspargessuppe, perfekt balansert med den herlige sprøheten fra spekeskinke. Asparges er en av mine favoritter når det kommer til grønnsaker. Bare så synd at den tidvis er altfor dyr. Heldigvis, kan du her justere ned mengden med ferske asparges og bytte ut med hermetiske uten at det har noe å si for smaken. Kan ikke tro at jeg ikke har delt denne på bloggen her tidligere, men bedre sent enn aldri! Suppen er enkel å lage og er ferdig nesten like raskt som en posesuppe. Aspargessuppe er alltid populært og nå som det er antydninger til vår og snart sesong for asparges, passer det fint å poste oppskriften nå. Aspargessuppe passer utmerket som forrett, men kan også nytes som en deilig lunsj en lørdag. Håper du vil prøve den ut 😍

Fyldig aspargessuppe

Til 4 porsjoner trenger du

Tilberedningstid ca. 20 minutter

  • 1 bunt grønn asparges
  • 1 stor sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1/ 2 l hønsebuljong eller grønnsak buljong
  • 2 bokser heretiske asparges a 260 g
  • 2 dl lett matfløte
  • 1 bunt ferske asparges
  • salt & pepper
  • sitron

Tilbehør

Sprøstekt Stranda spekebog, eller spekeskinke er knallgodt som topping, Eller annen type spekeskinke.

Slik gjør du

  1. Skyll de ferske aspargessene og knekk av den harde nederste delen og del resten opp i passende biter og sett til siden.
  2. Smelt smøret i en kjele over middels varme. Tilsett finhakket sjalottløk og stek til den er myk og gjennomsiktig, ca. 3minutter.
  3. Ha mel over løken og rør godt om. Tilsett kraft litt og litt og de hermetiske aspargesene inkludert kraften i boksen. Kok opp.
  4. La det småkoke i 5 minutter.. Kjør suppen glatt med en stavmikser og ha deretter i de ferske aspargesene og småkok til de er møre, ca. 3-4 minutter, alt etter tykkelse.
  5. Tilsett fløte og smak suppen til. La den såvidt koke opp igjen og den er klar til servering.
  6. Server gjerne med sprøstekt bogskinke. Den stekte jeg i airfryer i 5 minutter på 180℃, men du kan også steke dem i en tørr stekepanne på litt over middels høy varme til den er sprø og god. Nybakt brød passer også utmerket til aspargessuppe. Velbekomme!

Trenger du inspirasjon til flere supper, ta en titt HER

Dette er noen av suppene som allerede er å finne her på bloggen min❤️

Og med det ønsker jeg dere en fin fin torsdag.

Jeg skal straks ned i huset og se hvor langt de har kommet siden sist. Og jeg skal velge eksakte fliser i dag til alle 3 badene og vaskerom. Fy søren så spennende.

I går var jeg nede hos Bademiljø og begynte å se på møbler og forsto da at tiden er knapp. Selv om vi ikke skal flytte inn før i august, er det mye som skal bestilles nå i mars og april. Wish me Luck 😍❤️

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.