matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Middag/Enkel fiskegryte oppskrift or matpaaminutter

Enkel fiskegryte oppskrift | matpaaminutter

Default Alt Text

Enkel og smakfull fiskegryte med høstens nydelige grønnsaker! Denne fiskegryten er perfekt på kjølige dager nå som høsten akkurat har banket på døren. Skal i tillegg sies at den metter godt og er proppfull av næring Dette vil garantert bli en favoritt rundt middagsbordet i høst!! Jeg valgte å bruke frossen fisk, men du kan gjerne bruke fersk fisk om ønskelig. Jeg har et pågående prosjekt om å bruke opp mesteparten av det vi har i fryseren og kjøleskapet, samtidig som jeg ønsker å rette fokuset på de fantastiske og gode norske grønnsakene som er i sesong nå. Jeg laget en ekstra stor gryte slik at vi hadde middag over flere dager. Den blir jo nesten bare bedre etter en dag og to. Server gjerne gryten med nystekte brød/rundstykker, som for eksempel disse. Sjokkerende matpriser for tiden Har lenge syntes at prisene på råvarer har steget altfor mye. Heldigvis har vi den siste tiden vært "heldig" med at flere av dagligvare kjedene har hatt norske rotgrønnsaker til normale priser. En ting jeg stadig irriterer meg grønn over, er hvorfor blomkål og brokkoli ikke selges til kilopris? Hvorfor stykkpris?? Helt uaktuelt å betale 35-40 kr for et lite blomkålhode. Uansett......i suppa var det planen å bruke vårløk. Men den kostet nå plutselig 35kroner😱 Og har da en kilopris på hele 266 kroner. REALLY!!! Det er den jammen ikke verdt. Spør du meg har pakkene i tillegg minsket og da mener jeg at innholdet har blitt mindre. Vær så snill, sjekk alltid kilopris kjære dere. Så lett å bli lurt! Jeg gikk i stedet for purreløk. Den kostet "bare" 62 pr kilo. Og kom på hele 4,15 kroner. Vesentlig rimeligere enn vårløken.

Til ca. 8 porsjoner trenger du

Tilberedningstid ca.25 minutter

  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 8 mellomstore poteter
  • 4 gulrøtter
  • 4 skiver fersk kålrot
  • 2 sjalottløk
  • 500 g torsk( jeg brukte torsk i blokk frossen, men tint)
  • 500 g seifilet ( frosne sei loins, men tint)
  • 8 dl fiskekraft ( jeg brukte 2 pakker Jacobs utvalgte fiskekraft utrørt i vann)
  • 5 ss eplecider eddik
  • 2 dl helmelk
  • 5 ss hvetemel utrørt i ca. 0,8 dl kaldt vann
  • 1 dl lett matfløte
  • 1 dl finkuttet purreløk ( spar til slutt)
  • 1 ss sukker, eller annen søtning
  • saften av en halv sitron
  • salt og pepper etter smak og behag
  • friske urter om ønskelig.
Enkel fiskegryte
Enkel fiskegryte

Slik gjør du

  1. Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Finn frem en stor gryte og varm opp smør og olje. Tilsett alle grønnsaker utenom purreløken. La det surre i ca. 5-6 minutter. Rør om innimellom.
  2. Tørk godt av filetene og kutt dem opp i grove terninger. Krydre dem med salt og pepper og sett til siden.
  3. Ha fiskekraft, eddik og helmelk i suppa. Kok opp.
  4. Bland sammen mel og kaldt vann på et glass og rør sammen til en klumpfri jevning. Ha den over i suppa litt og litt, frem til du får ønsket tykkelse på suppa. Lag ekstra jevning om det behøves. La den småkoke i 5 minutter.
  5. Ha så i de øvrige ingrediensene og smak til. La så suppa bare stå å trekke noen minutter, til fisken er ferdig. Server gjerne med nystekt brød/rundstykker eller flatbrød. Velbekomme

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.