matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Middag/Red curry pasta med scampi

Red Curry pasta med scampi | matpaaminutter

Red Curry pasta med scampi - Smakfull og lettvint middag kombinerer de eksotiske smakene fra Thailand med et hint av pastaens komfort! Den spicy red curry sausen er perfekt balansert, men husk at noen curry paster er hottere enn andre. Så er dette en litt nytt for deg, prøv deg frem. Jeg kjøper alltid mine paster i asiatiske butikker til en svært rimelig penge. Du ser den jeg har brukt i galleriet under selve oppskriften. Elsker du pasta og mat med litt "kick", er denne for deg. Denne er perfekt til både hverdagsmiddager og en smakfull rett til helgekos! Fortell meg gjerne hva du syns.

Red curry pasta med scampi- Perfekt hverdagsmat for hele familien!

Til 2 porsjoner trenger du

  • 300 g scampi uten skall
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 cm rød chili
  • 4 ss olivenolje

Saus

  • 1 sjalottløk
  • 2 paprika, gjerne rød og grønn
  • 1 rødløk
  • 2 ts tomatpure
  • 1 ss red curry paste
  • 1 ss honning
  • 1 dl eplecider/eplejuice
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl hønsebuljong ( bytt gjerne ut vannet med kokt pastavann )
  • 2 dl lett matfløte, eller kokosmelk
  • 2 ss soyasaus
  • ½ ts pepper
  • Chili explotion eller chiliflak
  • Revet parmesan
  • 250 g fersk fullkornspasta tagliatelle, eller lignende

Scampi, pasta og grønnsaker
Paprika, rødløk og sjalottløk
Marineres scampi med hvitløk, chili og olivenolje
Jeg brukte fersk fullkornspasta, men bruk gjerne en annen variant om ønskelig
Freser scampi på panne
Skal ha i sausen
Freser grønnsakene i marinaden fra scampien
Har i alle ingrediensene til sausen og koker opp
Vender inn pasta til slutt
Bland forsiktig og smak til

Slik gjør du

  1. Finhakk hvitløk og chili og bland sammen med scampi og olje. Fres i panne til de er gyllen på begge sider. Ha på honning, men ingen olje ( de er tross alt marinert) Sett dem så til siden.
  2. Kutt grønnsakene i skiver/båter/strimler og fres i samme panne du stekte scampi i til de er blank og myk. Tilsett currypaste og tomatpure og bland godt. La det frese et lite minutt før du strør over en spiseskje hvetemel.
  3. Spe på med kraft ( pastavann), soyasaus, fløte og krydder.
  4. Ha scampi i gryten og kok opp. Smak til og vend inn pasta til slutt.
  5. Ha revet parmesan og friske urter over like før servering!
Red Curry pasta med scampi

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.