Red Curry pasta med scampi | matpaaminutter
Red Curry pasta med scampi - Smakfull og lettvint middag kombinerer de eksotiske smakene fra Thailand med et hint av pastaens komfort! Den spicy red curry sausen er perfekt balansert, men husk at noen curry paster er hottere enn andre. Så er dette en litt nytt for deg, prøv deg frem. Jeg kjøper alltid mine paster i asiatiske butikker til en svært rimelig penge. Du ser den jeg har brukt i galleriet under selve oppskriften. Elsker du pasta og mat med litt "kick", er denne for deg. Denne er perfekt til både hverdagsmiddager og en smakfull rett til helgekos! Fortell meg gjerne hva du syns.
Til 2 porsjoner trenger du
- 300 g scampi uten skall
- 3 fedd hvitløk
- 2 cm rød chili
- 4 ss olivenolje
Saus
- 1 sjalottløk
- 2 paprika, gjerne rød og grønn
- 1 rødløk
- 2 ts tomatpure
- 1 ss red curry paste
- 1 ss honning
- 1 dl eplecider/eplejuice
- 1 ss hvetemel
- 3 dl hønsebuljong ( bytt gjerne ut vannet med kokt pastavann )
- 2 dl lett matfløte, eller kokosmelk
- 2 ss soyasaus
- ½ ts pepper
- Chili explotion eller chiliflak
- Revet parmesan
- 250 g fersk fullkornspasta tagliatelle, eller lignende
Slik gjør du
- Finhakk hvitløk og chili og bland sammen med scampi og olje. Fres i panne til de er gyllen på begge sider. Ha på honning, men ingen olje ( de er tross alt marinert) Sett dem så til siden.
- Kutt grønnsakene i skiver/båter/strimler og fres i samme panne du stekte scampi i til de er blank og myk. Tilsett currypaste og tomatpure og bland godt. La det frese et lite minutt før du strør over en spiseskje hvetemel.
- Spe på med kraft ( pastavann), soyasaus, fløte og krydder.
- Ha scampi i gryten og kok opp. Smak til og vend inn pasta til slutt.
- Ha revet parmesan og friske urter over like før servering!