matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Middag/Slik lager du stekt ris i airfryer or

Slik lager du stekt ris i airfryer |

Har du rester av ris og grønnsaker i kjøleskapet? Da er denne oppskriften midt i blinken for deg! En rask, enkel, rimelig rett som passer like godt til lunsj som til middag. Jeg har laget den med egg og kylling i dag, men her står du fritt til å bruke akkurat de grønnsakene og proteinene du har tilgjengelig. Jeg brukte egg og kylling i dag. Men reker, scampi, blåskjell, tunfisk, biff, svinefilet, pølser og alle typer ferske og frosne grønnsaker kan enkelt brukes i denne budsjett vennlige retten. Hvorfor lage stekt ris i airfryer? Fordi det er enkelt, slipper å brenne fast risen og måtte stå og passe på hele tiden. Når det er sagt, så må du gjerne tilberede denne på stekepanne om du ønsker det. Har du en airfryer med en utagbar rist i bunnen. Kan du enkelt fjerne den og steke risen uten denne. Bare husk å bruke redskaper som ikke skraper opp bunnen i din airfryer.

asdf

Stekt ris ca. 3 porsjoner

Tilberedningstid ca. 20 minutter

  • 3 lårfilet kylling, eller 250 g
  • salt, pepper og hvitløkspulver
  • 2 egg
  • 300 g ferdigkokt og kald ris, batsmati eller jasmin
  • 250 g frossen amerikansk blanding ( erter, gulrot og mais)
  • 2 ss olje til steking
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ts sesamolje, kan sløyfes
  • 2 ss soya sterk, mørk
  • ½ terning hønsebuljong
  • 1/3 ts salt
  • 1/3 ts pepper
  • ½ ts hvitløkspulver

Kald, ferdigkokt ris, frosne grønnskaker og stekt kylling
Ferdigstekt lårfilet av kylling
Har alt oppi airfryeren
Steker alt samtidig og rører om av og til

Slik gjør du

  1. Stek sammenvispede egg i en stekepanne, eller i en form som tåler varme i airfryeren. Rør innimellom. I airfryer på 165℃ i ca. 5-7 minutter, eller til den har eggerøre konsistens.
  2. Ha salt, pepper og hvitløkspulver i en liten skål, omtrent en halv teskje av hver. Ha blandingen over lår filetene og stek kyllingen på 195℃ i ca. 8-10 minutter, eller til de er gyllen og gjennomstekte.
  3. La de frosne grønnsakene ligge ute på benken å tine noen minutter. ( evt. bløtlegge dem i varmt vann)
  4. Spray litt olje i bunnen av din airfryer slik at risen ikke henger igjen. Ha oppi ris, grønnsaker, krydder, buljong, sesamolje og soya. Riv kyllingen opp og vend inn med resten av ingrediensene. Du kan smake til før du steker.
  5. Ha eggerøren i tilslutt. Stek alt sammen på 175℃ i ca. 10-12 minutter. Rør/vend på det minst 2 ganger underveis for best og jevnest resultat.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.