matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Middag/Soppsuppe med sjampinjong og kantareller

Soppsuppe med sjampinjong og kantareller

Picture of dish

Soppsesongen er godt i gang og mange er ute og høster inn godsakene. Meg derimot, vil du ikke finne på soppjakt! Naboen min, Anna er veldig glad i sopp og når vi er på tur sammen, blir det en del stopp for å si det sånn. Noen ser nesten farlig ut, men hun har visstnok stålkontroll. Soppsuppen dere får oppskrift på i dag, er med butikk kjøpt sopp. Men fikk kantareller på 50% pga. dato på Spar.😊

Nydelig god suppe du enkelt lager på 20 minutter!

Soppsesongen er godt i gang og mange er ute og høster inn godsakene. Meg derimot, vil du ikke finne på soppjakt! Naboen min, Anna er veldig glad i sopp og når vi er på tur sammen, blir det en del stopp for å si det sånn. Noen ser nesten farlig ut, men hun har visstnok stålkontroll. Soppsuppen dere får oppskrift på i dag, er med butikk kjøpt sopp. Men fikk kantareller på 50% pga. dato på Spar.😊

Fornying av bilder

Denne soppsuppen har ligget på bloggen siden oppstart ( 5.februar 2018), så har egentlig bare fornyet bildene og endret beskrivelsen bittelitt. Lot det ene bilde ligge igjen😄

Håper du får lyst til å prøve denne suppa. Om ikke nå, så spar den til høsten!

Ønsker du en kremete soppsuppe, jevner du den med maisenna og har i en spiseskje creme fraiche på slutten.

For en kraftigere suppe kan du bruke oksefond eller buljong.

✔Skulle du være heldig å få rester av suppen, passer den utmerket å bruke som saus til kylling, svin eller fisk.

God helg❤❤

Oppskrift 4 personer

  • 5 dl kutta sjampinjonger
  • 200g kantareller
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss smør til steking
  • 4 ss konjakk
  • 10 dl kyllingkraft ( 1 liter vann +2 terninger hønsebuljong)
  • 2 dl lett matfløte
  • maisenna utrørt i kaldt vann til ønsket tykkelse. Smak og behag. Jeg brukte 2 ts maisenna)
  • salt og pepper ( ca. 1 ts salt og 1/2 ts sort pepper)
  • 4 ss revet timian ved servering
  • Revet parmesan og eller krutonger, om ønskelig

Slik gjør du

  1. Riv kantarellene opp for hånd og kutt soppen i skiver. Finhakk løk og hvitløk. Stek løk og hvitløk i smør og tilsett deretter soppen. Rør godt slik at ingenting svir. La det surre på medium varme i 3-4 minutter.
  2. Tilsett konjakk etterfulgt av kraft og fløte. Kok det hele opp og smak til med salt og pepper. Jevne til ønsket tykkelse.

Kommentar:

Ha gjerne over parmesan ved servering hvis du har liggende, det gir en veldig god smak.

Krutonger kan også være godt i soppsuppe for ekstra krønsj.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.