Pastasalat med skinke
Lettlaget salat du like gjerne kan lage i stor porsjon allerede første gang. Vi lager alltid en svær skål, da dette er en god favoritt å ha med i matboksen på skolen.
Pastasalat med skinke og hvitløksdressing. En smakfull salat som passer like godt til lunsj som til middag!
Lettlaget salat du like gjerne kan lage i stor porsjon allerede første gang. Vi lager alltid en svær skål, da dette er en god favoritt å ha med i matboksen på skolen.
Nå som vi har VINTER WONDERLAND her på Askøy, har vi tilbragt ettermiddagene ute på isen og spist middag når vi har kommet inn igjen på kvelden i stedet. Da er det luksus å en skål med digg pastasalat ferdig i kjøleskapet. En perfekt lunsj å ta med seg på stranda også, når den tid kommer..
Nyt gjerne med godt brød ved siden av👍
Kommentar:
Vil du ha en mer KREMET konsistens, dobler du bare dressingen.
Og skinke kan byttes ut med kylling hvis du foretrekker det.
Da håper jeg det vil smake - Ha en fin onsdag alle sammen
Oppskrift på 1 stor skål, Ca.4 porsjoner
- 300g pastaskruer
- 400 g kokt bogskinke
- 100 g sukker erter eller agurk
- 100 g paprika
- 1 liten boks maiskorn
- 100 g rødløk
- 1 ts salt
- 1 ts sort pepper
- hakket persille
- 4 hardkokte egg
Dressing/saus
- 1 beger lettrømme
- 3 ss lett majones
- 1 rund hvitløk/ eller 1-2 fedd
- 1 liten ts sukker
- 1/3 ts salt
- 1/3 ts pepper
- 2 ss sitron
Slik gjør du
- Kok pasta som anvist på pakken og skyll den i kaldt vann. La den renne godt av seg. Ha alle grønnsakene i en bolle. Kutt og del de som du vil, det samme gjelder skinken.
- Kok eggene
- Bland sammen ingrediensene som skal i dressingen.
- Ha skinken og grønnsakene over i bollen med pastaskruene. Ha i salt& pepper og bland godt sammen. Hell dressingen over og bland det godt sammen. Vend i litt hakket persille. Smak til med salt, pepper og sitronsaft!
- Ha salaten over i serveringskål og legg eggene på toppen.
Kommentar:
Oppbevares tildekket i kjøleskap. Den tåler å stå i 2-3 dager.
Velbekomme❤