matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Tomatpesto

Picture of dish

Brukes i pasta, på pizza, på brød, i salat, på fisk, lomper, m.m.

Tomatpesto er bare så godt! Hjemmelaget kan ikke sammenlignes med de ferdige de selger på glass i butikken!

Tar ikke mange minuttene å snekre sammen et glass og du kan bruke pestoen til så utrolig mye. Stappfull med god smak og kan brukes til å løfte de fleste retter til det bedre.

Brukes i pasta, på pizza, på brød, i salat, på fisk, lomper, m.m.

Vi laget denne i går, da vi skulle bake

Grov foccacia

Å bruke denne pestoen i brødet, gir brødet en veldig god smak.

Alle burde ha hjemmelaget pesto i kjøleskapet uansett farge. Du finner flere pesto oppskrifter laget av meg

her

Lag den, så forstår du hvorfor!

OPPSKRIFT

  • 1pk soltørkede tomater ( 100g) bløtlegg i varmt vann mens du gjør klart alt det andre
  • 1 pose pinjekjerner
  • 1 kinesisk hvitløk /1-2 fedd
  • 1 ss presset sitron saft
  • 1 dl revet parmesa
  • 2 dl raps og olivenolje ( ha mer om du ønsker tynnere konsistens )
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Rist pinje kjernene i en tørr stekepanne i Ca. 1 minutt.
  2. Ha alt oppi en blender og kjør til den blir glatt og fin. Juster med olje til riktig konsistens og smak til med salt og pepper.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.