matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Salater/Blomkal brokkoli salat med bacon

Blomkål & brokkoli salat med bacon

Picture of dish

Knasende sprø og god salat som passer perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Norsk blomkål og brokkoli i skjønn forening!

Knasende sprø og god salat som passer perfekt som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Jeg liker å topp den med sprøstekt bacon, men du kan fint droppe baconet, eller erstatte baconet med nøtter, rosiner eller lignende.

Hadde et håp om å få tak i gul blomkål også, men får ta til takke med den lilla denne gang.

Den lilla blomkålen er ikke farget, den flotte fargen kommer av antioksidanten anthocyanin som du finner i i rødkål og rødvin.

Status på livet akkurat nå.....

Det er lenge siden jeg oppdaterte bloggen her og det må jeg bare beklage. Skal prøve å bli flinkere. Og jeg skal i løpet av høsten få lagt inn et skjema, slik at dere kan melde dere på for å få mail med nyhetsoppdateringer fra meg.

I disse dager, nærmer det seg lansering av ny bok, Den store airfryer kokeboka 2.

Forhåndssalget åpner i begynnelsen av september, kommer tilbake med nærmere dato i mine kanaler.

Jeg lanserer også min egen produktserie i sept./oktober, en tilbehørs pakke til airfryer. En pakke jeg har drømt om i årevis. Jeg har håndplukket hvert produkt og passet på at dette er tilbehør som vil bli godt brukt og likt. Elsker designet på den også. Gleder meg til å høre hva dere syns om alt etter hvert. ❤️ Til de av dere som kjøper boken min, vil dere finne Qr-kode til produktserien min i den.

Jeg har fått ladet batteriene i sommer og det håper jeg at du har gjort. Håper du blir med videre på reisen min😍

Dette trenger du

  • 1 lilla blomkål ( hvit om du ikke får tak i)
  • 1 brokkoli
  • 100 g bacon
  • 1 boks mager creme fraiche
  • 100 g lett majones
  • 2 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 5 ss hvitvin eddik, eller eplecider eddik
  • 2 ts sukker ( evt. annen søtning)
  • salt og pepper
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

  1. Rens blomkål og brokkoli og bryt opp i små buketter. Stilken kan også brukes. Skjør bare bort eventuelle stygge partier eller ytterste laget på stilken.
  2. Ha dem i kokende vann i ett minutt sammen med en liten teskje bakepulver. Dette vil forsterke fargen noe. Ha dem så over i iskaldt vann. Det er viktig at de blir raskt avkjølt slik at de ikke rekker å bli myke.
  3. Bland sammen creme fraiche, majones, eddik, sitron og sukker. ha i finhakket hvitløk og bland sammen med en visp. Smak sausen til med salt og pepper.
  4. Vend sausen inn i blomkål og brokkoli bukettene og topp salaten med sprøstekt bacon.

Kommentar: Salaten kan gjerne lages dagen i forveien og tåler å stå i kjøleskapet et par dager.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.