Slik bruker du ribberestene
Jeg har løsningen! Denne ribbe burgeren er ikke bare en fantastisk måte å bruke opp ribberestene på, den er også proppfull av smak og en liten hyllest til julen – på en ny måte. Med sprø svor, saftig kjøtt og en frisk og syrlig rødkål er dette en burger som garantert blir en favoritt, også utenfor høytiden. Så la oss gi ribberestene en ny sjanse! Jeg laget dette i og med airfryer, men du kan såklart tilberede burgerne i en stekeovn også.
Ribbe er uten tvil en klassiker når det kommer til julemat. Men hva gjør du med restene når julaften er over, og du vil prøve noe litt annerledes?
Jeg har løsningen! Denne ribbe burgeren er ikke bare en fantastisk måte å bruke opp ribberestene på, den er også proppfull av smak og en liten hyllest til julen – på en ny måte. Med sprø svor, saftig kjøtt og en frisk og syrlig rødkål er dette en burger som garantert blir en favoritt, også utenfor høytiden. Så la oss gi ribberestene en ny sjanse! Jeg laget dette i og med airfryer, men du kan såklart tilberede burgerne i en stekeovn også.
Svineribbe i airfryer
Om du enda ikke har testet ut ribbe i airffryer, så er det absolutt noe du bør gjøre. Du finner steg for steg oppskrift
Det fins mange måter å tilberede ribbe på. Og jeg er også innmari glad i langtidsstekt ribbe, misforstå meg rett. Men det å tilberede ribbe i airfryer gir deg saftig ribbe med sprø svor garanti på 1 time!! Noen ganger skjer livet og du ikke har tid til å la den steke over lengre tid. For de som bor alene eller er 2-4 i husstanden er det jo også genialt å tilberede ribbe i airfryer. Du sparer i tillegg strøm.
Dette trenger du til 4 ribbe burgere
- 300-400 g ribberester
- 4 skiver cheddarost
- 4 hamburgerbrød
- syltet rødkål, eller rødkålrester
- isbergsalat
- sennep dressing
Syltet rødkål, lynrask versjon
- 1/4 liten rødkål
- 1 1/2 dl 7%eddik
- 1 dl sukker, eller annen søtning
- 2 dl vann
- 1 klype salt og pepper
Sennep dressing
- 8 ss Lett majones
- 4 ts dijonnsennep
- 3 fedd hvitløk
- salt og pepper
Slik gjør du
- Skjær ribben opp i tynne skiver. Dersom det er vanskelig å kutte pga svoren kan du ta av svoren og deretter kutte kjøttet. Svoren kan stekes ved siden av kjøttet og likevel bli med på burgeren. Legg kjøttet i airfryeren. Gjerne to og to skiver kjøtt sammen slik at osten kan dekke dem begge 2.
- Stek kjøttet først på 180℃ i ca 7 minutter. Ha deretter på cheddar ost. Har du en etasjerist kan du legge den oppå kjøttet og legge brødene på risten og steke alt sammen i ytterligere 2-3 minutter. Om ikke stek kjøttet til osten har smeltet. ta ut kjøttet og la det hvile imens du steker brødene i 2-3 minutter.
- Lag rødkålen. Kutt kålen i tynne strimler, Bland sammen de øvrige ingrediensene og bruk en visp til å mikse det godt. Vend så inn rødkålen og smak til med salt og pepper.
- Lag dressingen. Finhakk hvitløken og ha den i en liten skål sammen med majones og sennep. Bland godt og smak til med salt og pepper.
- Ha dressingen på burgerbrødene, både i bunn og lokk. Legg så på isbergsalat, deretter ribbe med cheddar etterfulgt av rødkål. Ha på toppen av brødet og server. Velbekomme!