matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Spiseligegaver/Sjokolade cookies

Sjokolade cookies

Picture of dish

Bruker å lage disse på øyemål, men denne gangen noterte jeg alt slik at jeg kunne dele med dere.

Hjemmelagde kjeks med sjokoladebiter/ non stop ( chocolate chips cookies) tar ikke mange minuttene å snekre sammen. Og de fleste ingrediensene finnes i de fleste hjem til enhver tid.

Bruker å lage disse på øyemål, men denne gangen noterte jeg alt slik at jeg kunne dele med dere.

Jeg lovet mine følgere å få denne ut før helgen ettersom hele 97% ville ha oppskriften!

instagram

Ønsker du en sunnere versjon. Bytt ut sukker delvis, eller helt med annen søtning.

Så med det vil jeg ønske deg en riktig så fin helg og lykke til med å lage disse herlige godbitene❤

Husk å tagge oss #matpaaminutter med dine matbilder.


Chocolate chips cookies

Oppskrift Ca. 30 stk

  • 250 g usaltet smør
  • 180 g sukker
  • 80 g brunt sukker
  • 2 ts vanilje essens
  • 2 egg
  • 400 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ts maizena
  • Nonstop
  • Smelt sjokolade biter eller lignende Vi brukte 1 pose med hver

Slik gjør du

  1. Alt må være romtemperert før du starter. Rør sukker og smør hvitt med håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Ha i egg og vanilje essens og bland godt. Ha resten av ingrediensene i en egen bolle og sikt inn i røren. Rør det hele sammen.
  2. Bland i sjokolade biter/non stop/sjokoladechips osv. Del deigen i 2 om du ikke vil blande non stop og sjokolade i samme kjeks.
  3. Form deigen til runde baller i passe størrelser. Her kan du velge størrelse, men det viktigste er at de er nokså lik i størrelsen på hvert brett du skal steke.
  4. Dersom du ikke skal steke de med det samme, kan de oppbevares i kjøleskapet eller i fryseboksen. Ta de da ut å la de stå i romtemperatur i minst 30 minutter før du steker de.
  5. Stekes i forvarmet stekeovn på omtrent 160 grader i 15-17 minutter.
  6. Alt etter tykkelse, så følg med etter 12-13 minutter. Selv om de kan virke veldig myke når du tar dem ut, vil de stivne til når de kjøles ned. La de avkjøle seg lett på en rist før du setter tennene i dem.

Kommentar: Jo lengre de stekes, desto hardere blir kjeksene. Selv om de kjennes myke ut, vil de stivne mer til etter de kjøles ned. Greit å ha i bakhodet. Jeg liker de best midt i mellom så steker de i snitt 15, men jeg har en gammel stekeovn.


kjeks med sjokoladebiter

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.